PC&ConsolesGaming

Sega lasă în urmă blockchain-ul în jocurile lor

Într-un interviu recent cu Bloomberg, Shuji Utsumi, co-Director de Operatiuni la Sega, a anunțat decizia companiei de a opri dezvoltarea jocurilor bazate pe blockchain. Această alegere reflectă sentimentul general din industria jocurilor, având în vedere că un sondaj efectuat la Game Developer Conference (GDC) de anul acesta a arătat că doar 23% dintre dezvoltatori sunt interesați să integreze criptomonede sau tehnologia blockchain în jocurile lor.

Sega și-a schimbat strategia, alegând să nu folosească blockchain în cadrul francizelor sale emblematice, dar permite în continuare licențierea anumitor personaje pentru NFT-uri. Utsumi a evidențiat personajele din Virtua Fighter și Three Kingdoms, precum și „francizele secundare”, ca potențiali candidați pentru această nouă strategie.

Decizia lui Utsumi se bazează pe convingerea că elementul distractiv în jocurile play-to-earn, care folosesc adesea tehnologia blockchain, este în mare parte absent. Acesta a declarat: „Acțiunea în jocurile play-to-earn este plictisitoare. Care este scopul dacă jocurile nu sunt distractive?”

Cu toate acestea, Utsumi nu a exclus complet o posibilă integrare a tehnologiei blockchain în viitor. COO-ul a evitat să discute dacă tehnologia va fi folosită în viitoarele ‘super jocuri’ Sega programate pentru 2026, declarând că în prezent compania evaluează dacă tehnologia va avea un impact semnificativ asupra industriei. Între timp, Sony, un alt jucător important în industria jocurilor, pare să îmbrățișeze tehnologia web3. Compania a brevetat aparent un sistem care facilitează transferul și tranzacționarea NFT-urilor PlayStation.

Deși tehnologia blockchain a întâmpinat o rezistență semnificativă din partea jucătorilor în ultimii ani, dezvoltatorii pot continua să exploateze potențialul acesteia ca generator de venituri. Decizia Sega subliniază abordarea prudentă a industriei jocurilor față de această tehnologie, deși este posibil să nu dispară complet din peisajul jocurilor.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button