MORE

Seful Nvidia spune ca e nebunesc sa nu cumperi un RTX in 2019

CEO-ul Nvidia, Jen-Hsun Huang crede ca achizitia unei placi video fara ray tracing in acest moment este o idee „de-a dreptul nebuna”. Intr-o sesiune de Q&A pentru raportul fiscal al Nvidia pe cel de-al doilea trimestru al anului 2019, CEO-ul companiei a subliniat faptul ca el crede intr-un viitor „ray traced” si in cresterea acestui trend si a brandului RTX.

Odata cu lansarea seriei RTX 20 de placi video, in frunte cu RTX 2080 Ti, Nvidia a introdus nucleele RT in chipurile sale grafice oferindu-le abilitatea de a desfasura task-uri de ray tracing. Compania a tras tare si a oferit suport dezvoltatorilor si publisherilor pentru a implementa aceasta tehnologie in jocuri. Recent, Nvidia a lansat si seria Super ca si competitor pentru generatia RX 5700 de la AMD, ceea ce sustine si mai mult afirmatia lui Huang despre importanta acestui avantaj hardware, ceva ce AMD inca nu a implementat.

„Vedem cum, din ce in ce mai multe softuri cu suport ray tracing sunt lansate. Raportul de performanta a seriei Super alaturi de suportul pentru Ray Tracing ne va oferi o pozitie foarte buna pe piata pentru anul ce urmeaza.”

Seria RX 5700 de la AMD nu are hardware dedicat pentru ray tracing, dar lumea se asteapta ca in urmatoarea generatie de placi video sa vedem aceasta tehnologie implementata si in produsele taberei rosii. Atat PlayStation 5 cat si Project Scarlett vor veni cu suport hardware pentru ray tracing, deci ma astept sa vedem placi video de la AMD cu aceasta tehnologie undeva spre finalul anului urmator, in perioada in care vor fi lansate si consolele din generatia noua.

Momentan, Nvidia ramane insa singura optiune de pe piata cand vine vorba de ray tracing, iar titlurile cu suport pentru aceaasta tehnologie incep sa fie din ce in ce mai dese, iar viitorul suna bine cu jocuri precum Cyberpunk 2077, Control, Watch Dogs: Legion, Call of Duty Modern Warfare si Wolfenstein: Youngblood. Viitorul suna RTX!

PCGamesN

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button