Tech&ITRSS PaginaDeMedia

Șeful Crypto.com recunoaște că sute de conturi au fost prădate de hackeri

Am tot văzut zilele trecute știri despre cum sute de utilizatori Crypto.com au rămas fără criptomonede în conturi. În urma acestora, șeful platformei a susținut un interviu pentru cei de la Bloomberg TV în care a confirmat întâmplarea nefericită. În plus, acesta a vrut să-și asigure clienții de faptul că problema a fost rezolvată și toate conturile afectate au primit înapoi monedele lipsa.

Apariția publică a lui Kris Marszalek, CEO-ul companiei, a venit ca o confirmare oficială a hack-ului care a avut loc în weekend. Prin intermediul unui anunț postat duminică seară pe Twitter, reprezentanții Crypto.com și-au informat clienții că vor opri retragerile temporar întrucât „un număr mic de utilizatori au raportat activități suspicioase pe conturile lor„. Compania a ținut să-și asigure clienții că fondurile lor sunt în siguranță, dar mulți s-au temut că platforma nu le va înapoia banii.

Crypto.com a suferit o pagubă imensă

Paguba este destul de mare, mai exact 15 milioane de dolari sub forma criptomonedei ETH. Informația vine de la un provider de servicii de securitate pentru blockchain numit PeckShield. În aceeași declarație, compania spune că în jur de jumătate din această sumă a fost trimisă către Tornado Cash pentru a fi spălată. Deși este o sursă de încredere, un alt analist din cadrul OTX Research vorbește despre o pagubă mai mare, de aproximativ 33 de milioane de dolari.

Când a fost întrebat despre valoarea pierderii, Marszalek le-a spus celor de la Bloomberg TV că platforma Crypto.com încă lucrează la un raport post-mortem al acestui incident. Odată finalizat, raportul va fi publicat pe blogul companiei. Asta ar trebui să se întâmple „în câteva zile„.

Platforma Crypto.com este a patra ca dimensiune în acest segment de piață, iar o bună parte din popularitatea acesteia se datorează cascadoriilor de marketing pe care le-a făcut. De la reclame virale în care apare Matt Damon, până la achiziția de 700 de milioane de dolari în urma căreia stadionul LA Lakers și Clippers a fost redenumit în Crypto.com Arena.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button