Știri ITTECH

Șeful companiei Google a fost audiat de congresul SUA

Sundar Pichai, Director General al Google, a fost audiat seara trecută de către membrii ai congresului Statelor Unite ale Americii.

Motivul vizitei sale ține de acuzații și suspiciuni conform cărora Google ar ar avea anumite înclinări politice și ar filtra rezultatele ca atare, exemplul cel mai popular fiind imaginea Președintelui Donald Trump al SUA, care apare de fiecare dată când este căutat cuvântul „idiot”. Nu numi asta, dar compania a tot fost implicată în numeroase scandaluri în ultima vreme legate de securitate și nu numai.

Audierea a durat mai bine de 3 ore, timp în care Sundar Pichai a răspuns la o varietate mare de întrebări legate de modul în care motorul de căutare funcționează și operațiunile companiei. Puteți urmări întregul eveniment mai jos:

O întrebare pe care a tot încercat să o evite a fost implicarea în dezvoltarea soluției de căutare cu nume de cod Dragonfly, pentru China, care necesită înregistrarea cu un număr de telefon înainte de a putea fi folosit și cenzurează site-uri și rezultate de căutare care nu sunt pe placul conducerii țării.

Întregul proces de audiere nu pare să fi rezolvat prea multe lucruri sau să fi dezvăluit ceva nou, atât pentru că CEO-ul companiei Google a fost foarte atent să își aleagă cu grijă cuvintele, cât și pentru că cei care puneau întrebările aveau o înțelegere foarte limitată a subiectului.

[The Register, The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button