MORE

Seeed anunță RePhone, un telefon cu adevărat modular

De când a fost prezentat Project Ara, întreaga planetă așteaptă apariția pe piață a unui telefon cu adevărat modular. Iar pe măsură ce proiectul, acum sub tutela Google, tot întârzie să apară și eșuează să ofere altceva decât clasicul design de cărămidă, publicul își pierde speranța. Asta până ce a intrat în scene Seeed cu RePhone.

Compania cunoscută până acum predominant pentru suportul oferit ceasului Pebble, a lansat o campanie de finanțare pentru RePhone, un telefon complet modular, ce poate fi construit cu efort minim, și care poate avea orice formă dorește utilizatorul.

Telefonul vine sub forma unui modul central minuscul, ce poate fi ori GSM, ori 3G, la care se poate atașa un număr mare de alte componente, fie că este vorba de un touch screen, difuzoare, GPS, și tot așa, folosind ori cabluri, ori lipire directă. Componentele sunt puse apoi într-o carcasă de carton, ce poate avea orice formă dorește utilizatorul. Alternativ, pot fi plasate pe orice fel de altă suprafață, cum ar fi în zgarda unui câine, pentru a putea vorbi cu el prin telefon, în cazul în care se rătăcește.

Prețul modului de bază este de numai 19 dolari, iar un RePhone Kit, ce conține ecranul și toate celelalte, ajunge până la 59 de dolari. Desigur, dacă aveți deja hardware propriu pe care îl puteți atașa modului central, puteți face asta fără nici un fel de limitare.

Seeed a creat acest proiect cu idea de a fi complet open source. Ca absolut oricine vrea să îl modifice să aibă această posibilitate. Indiferent că vor să monteze un telefon cu o cameră pe un zmeu, sau un telefon cu un difuzor pe o bicicletă, ca să îl poată suna pe cel care o fură, și poate cu un GPS, pentru poliție.

RePhone are și un suport software extins, permițând programarea telefonului să îndeplinească un număr mare de aplicații, luând aproape forma acelui Internet Of Things despre care tot auzim.

Rephoneimg2

Campania de Kickstarter și-a depășit deja ținta de 50 de mii de dolari, și mai are 35 de zile rămase până ce se va încheia. Primele module vor fi livrate clienților în ianuarie 2016.

Nu o fi la fel de mult orientat pe utilizatorii de rând ca Project Ara, dar cel puțin poți face un telefon ce nu arată ca o cărămidă turtită.

[Kickstarter]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button
Close
Close