PC&Consoles

Sediul Zynga valoreaza mai mult decat toata compania

Dupa un lung val de dificultati legat de strategia de produs si modelul de afaceri, compania Zynga, candva unul din jucatorii mai mari din Silicon Valley, e evaluat acum la o valoare mai mica decat caldirea din care isi desfasoara afacerile.

Zynga au cumparat sediul actual, o cladire colosala de sapte etaje ce ocupa 620.000 de metri patrati, contra sumei de 228 milioane $ în 2012. Dupa ce au cazut pe vremuri grele insa, Zynga au pus sediul în vanzare in luna februarie a acestui an, dar valoarea cladirii nu a fost divulgata… pana in prezent.

Mai multe surse apropiate problemei au relevat faptul ca sediul central Zynga este acum evaluat la aproximativ de 540 milioane $. Recent, valoarea de piață a companiei a fost evaluata la aproximativ 2 miliarde $. Cu toate acestea, din cauza rezervelor de numerar de aproximativ 1,5 miliarde $, analistii estimeaza ca Zynga este de fapt in valoare de aproximativ 500 de milioane $. Cu alte cuvinte, sediul central Zynga este acum mult mai valoros decat compania in sine.

Un analist din industrie a declarat: „Nu sunt sigur ce e mai ridicol acum: preturile scandaloase ale pietei de locuințe din San Francisco sau ideea ca cineva inca se joaca Farmville.”

Reprezentanții Zynga nu au oferit comentarii. Cu toate acestea, zvonurile sugereaza ca directorii companiei, care au incercat in trecut sa copieze jocurile altora au dificultați in gasirea unui model de afaceri durabil în Silicon Valley ce poate fi copiat.

[Halting Problem]

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button