GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Secțiunea Steam Machines dispare de pe prima pagină de Steam

Mai țineți minte Steam Machines? Acele calculatoare mici și scumpe de la Alienware, Asus și altele mărci similare care primeau certificarea Valve pentru a rula Steam OS? Valve dorește să facă uitat acest capitol din existența sa, deoarece acum este eliminată secțiunea Steam Machines de pe Steam. Calculatoarele respective nu au fost niciodată populare, dar cu această mișcare Valve bate un cui definitiv în sicriul lor.

Steam Machines nu au reușit să prindă un avânt prea mare. Valve și-a imaginat un ecosistem nou, bazat pe modul Big Picture, unde oamenii vor putea juca jocuri de PC în sufragerie utilizând un Steam Machine, un Steam Controller și SteamOS, dar la marea lansare de la sfârșitul lui 2015 au fost prezente doar câteva astfel de calculatoare, și nici unul dintre ele nu a ispitit oamenii să se rupă de la calculatoarele lor de desktop sau de la console.

Problemele au fost multe și variate. Au existat întârzieri, anulări, prețuri umflate, pe lângă faptul că oamenii nu au fost niciodată cu adevărat interesați de SteamOS. Sistemul de operare bazat pe Linux a fost inițial o remiză, dar a suferit amânări, fiind ulterior lansat cu bug-uri și o rată a cadrelor scăzută în comparație cu Windows 10. Steam Machines a ajuns să ofere alternative cu Windows instalat.

Lansarea Steam Machine nu a fost ajutată nici de cea de a doua tentativă a celor de la Valve de a-și găsi locul în sufrageria clienților. În timp ce partenerii de la Steam Machine își proiectau primele calculatoare, Valve era ocupat să facă propriul lor dispozitiv: Steam Link. În mod esențial, acesta face același lucru: permite oamenilor să joace jocuri Steam pe televizor, dar în loc să fie un înlocuitor al calculatorului de desktop, Steam Link a fost un dispozitiv de streaming. Și a fost mult, mult mai ieftin.

Dacă treceți cu mouse-ul peste fila Hardware din Steam, veți vedea acum numai Steam Controller, Steam Link și HTC Vive în meniul derulant. Pagina Hardware a dispărut, și a fost înlocuită cu o listă de căutare care conține doar patru Steam Machines cu link-uri către site-uri web externe. Vechea pagină pentru Steam Machine poate fi încă accesată, dar nu de pe prima pagină.

A fost un concept interesant, dar până când primele calculatoare au început să apară, ziua lor de glorie era deja apusă.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button