PCTECHTech&IT

Seagate și Biostar anunță noi SSD-uri

Doi producători de hardware care nu erau tocmai cunoscuți pentru SSD-uri au dezvăluit astfel de dispozitive zilele trecute, care sunt dedicate publicului larg.

Unul dintre producători este Seagate, celebru pentru HDD-urile sale. Compania avea deja SSD-uri de ceva vreme, cel puțin pentru segmentul enterprise, dar nu prea avea cine știe ce prezență pe segmentul muritorilor de rând. Asta se schimbă acum cu SSD-urile Barracuda, care vin în capacități de la 250GB până la 2TB, cel mai ieftin model costând 75 de dolari/euro, iar cel mai scump cât o mașină la mâna a doua. Acestea sunt SSD-uri tradiționale, în format de 2.5 inch, pentru SATA 3, așa că nu ar trebui să vă așteptați la viteze de nivelul unui SSD NVMe.

Că veni vorba de acestea, Biostar a dezvăluit SSD-uri în format M.2 care se folosesc de acest tip de conexiune. Aceste SSD-uri au capacități de la 128GB până la 1TB, cu viteze de citire între 1500MB/s și 1700MB/s, iar vitezele de scriere variază într 550MB/s și 1100MB/s, în funcție de capacitate. Cel mai ieftin model, M500 128GB, ar trebui să coste în jur de 60 dolari/euro, iar cel mai scump în jur de 270 dolari/euro. Sigur, vitezele nu sunt la fel de mari ca la seria Evo de la Samsung, dar și prețul modelelor Biostar este mult mai mic.

[The Verge, PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button