MORE

Seagate si-a defragmentat 14% de angajati

Seagate se pare ca se afla in mijlocul unui val de restructurari, compania avand dupa aceste concedieri un numar de doar 8000 de angajati.

Segate se pare ca a dat afara peste 52.000 de angajati, dintre care 6500 staff, regiunile vizate fiind Asia, Europa, Orientul Mijlociu si America. 

Intreg procesul va avea loc pe o perioada de 12 luni, asta pe langa un alt val de concedieri in care au mai fost dati afara inca o serie de 1600 de oameni.

In mare, acest incident se datoreaza, conform Segate, unei pietei de PC in continua scadere, multi integratori alegand SSD-uri in defavoarea platanelor traditionale. Sigur, exista o necesitate pentru stocarea traditionala, mecanica, dar daca Segate nu se acomodeaza pietii, este posibil sa vedem inca un imperiu cum se prabuseste, asa cum si Kodak a facut asta in trecut.

Totusi, aceste numere indica un singur lucru, este foarte posibil sa vedem din ce in ce mai rar produse Seagate pe piata locala, cei 46.000 de lucratori concediati indicand taieri masive in segmentul de productie. Cine stie, poate Seagate se va concentra pe productia de SSD-uri in viitor, sau poate ne pregateste o surpriza. Pe de alta parte, se prea poate sa vedem compania mancata de un alt gigant doar pentru ca detine niste patente interesante.

[Seagate]

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button