PC

Seagate se pregătește pentru HDD-uri de 20TB

Chiar dacă lumea mizează în ce în ce mai mult pe SSD-uri pentru stocare, Seagate pare să mai aibă ceva speranță și pentru viitorul HDD-urilor.

Compania își anunțăm intenția de a dezvolta mai departe acest tip de mediu de stocare, plănuind să lanseze pe parcursul următoarelor 18 luni HDD-uri de 14TB și 16TB. Pe lângă asta, în viitorul ceva mai apropiat, Seagate va lansa un HDD cu o capacitate totală de stocare de 12TB, iar până în anul 2020 compania speră să atingă chiar 20TB.

Pe cât de mult ar părea, trebuie luat în considerare că tot Seagate are în dezvoltare un SSD cu o capacitate de 60TB, care ar trebui să fie disponibil de anul acesta. Totuși, un hard disk tradițional oferă în continuare un avantaj foarte mare față de tehnologia Flash, sub forma prețului său. Chiar dacă un HDD cu o capacitate de 10TB tot nu este la îndemâna oricui, având un preț care trece de 400 de dolari, asta reprezintă doar o fracțiune neînsemnată din cât costă un SSD cu o capacitate similară. Acestea tind să sară cu ușurință de 10 mii de dolari. Ce e drept, oferă și performanță mai bună.

[PC World]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button