PCRSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

Seagate promite HDD-uri de 100TB peste câțiva ani

Seagate anunță că se apropie cu pași repezi de momentul în care tehnologia HAMR va fi suficient de fiabilă încât să fie folosită la implementarea în HDD-uri.

Compania susține că până la sfârșitul acestui an anumiți parteneri de afaceri vor avea deja în mâinile lor primul hard disk echipat cu un laser, de dimensiunea unui bob de sare, care va încălzi platanul efectiv pentru a permite înregistrarea datelor la o densitate mai mare decât era posibil până acum.

Cât de mare este densitatea? Până în 2020 Seagate speră să aibă deja pe piață un HDD de 20TB care folosește HAMR, urmat rapid de un HDD cu o dimensiune de 50TB. Iar până în anul 2025, dacă dezvoltarea tehnologiei HDMR (succesorul lui HAMR) va decurge în mod normal, vom atinge o capacitate de 100TB într-un format de 3.5 inch.

seagate

Prețul pentru un astfel de HDD nu este cunoscut. Seagate nu a dezvăluit exact cât de scumpă va fi tehnologia HAMR, cât va adăuga la prețul unui hard disk. Cert este că tot va fi mai ieftin decât un SSD cu o dimensiune comparabilă, dar am putea vedea un salt notabil al prețului, exprimat în dolari per GB, față de generația anterioară. Cel puțin până ce se va optimiza procesul de producție. În general asta se întâmplă când o tehnologie nouă apare pe piață.

[Hexus]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button