PC

Seagate promite HDD-uri de 100TB în viitor

Anunțul tehnologiei MAMR de către Western Digital a împins Seagate să facă propriile sale dezvăluiri recent despre progresul pe care l-a făcut cu tehnologia HAMR.

Sper deosebire de folosirea unui emițător de microunde, HAMR presupune integrarea unui laser în capul de citire pentru a încălzi discul suficient cât să i se poată schimba polaritatea mai ușor și cu o precizie mai bună. Asta va duce la o densitate sporită a HDD-urilor. Seagate se așteaptă să atingă 20TB până în anul 2020, primele produse care se vor folosi de HAMR urmând să își facă apariția prin 2018 sau 2019. Asta înseamnă că tehnologia încă nu este 100% gata.

Primele HDD-uri care se folosesc de HAMR vor avea o capacitate de aproximativ 16TB, și chiar mai mult, în funcție de dimensiunile exacte. În deceniul următor i vom atinge chiar 50TB pentru un HDD, iar prin evoluția continuă a tehnologiei și combinarea sa cu un proces de nano-litografie se va ajunge la HDMR. Asta ar trebui să permită construirea de HDD-uri cu o capacitate de chiar 100TB cândva în viitorul ceva mai îndepărtat.

Așa că în cazul în care capacitatea și costul SSD-urilor nu va sădea drastic în acest timp, HDD-urile vor continua să fie o soluție perfectă pentru stocare. Și dacă vă întrebați la ce i-ar trebui unui om de rând un HDD de 10TB, da barem unul de 100TB, și eu mă întrebam de ce mi-ar trebui mai mult de 12GB cu mult timp în urmă. Jocurile vor continua să crească în mărime, va veni 8K după 4K pentru filme și toate acele lucruri mici care acum ocupă câțiva kilo vor ocupa câțiva mega în viitor.

[Seagate]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button