MORE

Seagate dat in judecata pentru HDD-uri defecte

Cand Seagate a lansat seria sa comerciala de HDD-uri de 3TB, acestea aveau o mica problema de fiabilitate. Un procent peste norma din unitatile vandute aveau tendinta sa moara dupa putina utilizare, iar din aceasta cauza Seagate este acum dat in judecata.

O firma de avocatura a intentat un proces impotriva Seagate Technologies din cauza unei rate de esec peste cea anuntata de companie, a HDD-urilor de 3TB lansate in 2011, atat cele din seria Barracuda, cat si cele externe.

Plangerea este una de tipul „Class Action”, ceea ce inseamna ca este facuta de firma de avocatura in numele celor pagubiti, nu direct de ei. Acest gen de plangeri mai sunt uneori depuse direct de firma de avocatura, fara sa fie vreun pagubit implicat. La fel s-a intamplat si cu acea firma care a vrut sa dea in judecata Nvidia pentru ca GeForce GTX 970 avea doar 3.5GB de memorie video.

Totusi, de aceasta data exista ceva merit acestei plangeri, pentru ca HDD-urile Seagate de 3TB chiar aveau o rata de esec foarte mare. Totusi, faptul ca firma de avocatura foloseste ca dovada analiza facuta de compania de backup de date Backblaze, a carei metodologie a fost dovedita ca fiind ineficienta, este putin cam suspect.

01144142727l

Seagate inca nu a emis un raspuns oficial.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button