PCReviewsTECH

Seagate Barracuda SSD 1TB Review – Respecta numele si istoria firmei!

Seagate este o companie cu istorie cand vorbim despre stocare. Acestia au produs HDD-uri extrem de bune si au in acest moment in portofoliu pana si HDD-uri de 14TB. Insa urmand trendul pietei, acestia au lansat recent si SSD-uri.

Seagate Barracuda este acum si sub forma de SSD, Barracuda fiind o gama cu istorie in spate. Modelul primit de noi in teste are 1TB, dar acesta se regaseste in variante de la 240GB pana la 2TB, toate avand garantie 5 ani.

Modelul de 1TB costa in jur de 760LEI, un pret rezonabil, pentru performantele oferite. Desi pe piata se regasesc SSD-uri de 1TB mai ieftine, ei bine diferenta aici este facuta de calitate, cel de la Seagate rezista pana la 485TB scriere, spre deosebire de altele care au 360TB. Asadar un SSD ieftin nu este neaparat o afacere rentabila. Seagate Barracuda SSD utilizeaza memorii de tip 3D TLC si suporta o viteza de scriere de maxim 540MB/s si 560MB/s scriere si 90000IOPS.

SSD-urile se alatura pietei entry, dar avem si varianta Nytro care este pentru enterprise, dar evident care au preturi ceva mai mari dar si o constructie mai solida. Un SSD poate da o viata noua unui PC sau un laptop vechi, iar pentru sistemele noi nici nu se pune problema sa nu instalam un SSD. Am utilizat SSD-ul in principal ca unitate de stocare externa pe care am lucrat direct proiectele din Premiere Pro, de asmenea am si exportat pe el, iar SSD-ul s-a comporat excelent.

Am testat SSD-ul in AS-SSD, ATTO, Anvil’s Storage Utilities si Blackmagic Disk Speed test. In Anvil’s Storage Utilities am obtinut un scor de 4612 de puncte. Astfel am avut o viteza de citire secventiala de 523MB/s si 496MB/s pentru scriere.

In AS-SSD am obtinut 1753 de puncte cu o viteza de citire secventiala de 520Mb/s si 504MB/s pentru scriere si 390MB/s citire pentru fisiere 4k si 887Mb/s scriere.

In ATTO am avut 540MB/s pentru sceiere si 560MB/s pentru citire. In Blackmagic Disk Speed test SSD-ul a avut o viteza de scriere de 508MB/s si 528MB/s pentru citire.

In concluzie acesta se descurca excelent in orice test si merita fiecare leu. Acest produs este disponibil prin ASBIS Romania.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button