PCȘtiri ITTECH

Seagate anunță un HDD cu capete independente

În mod normal, un HDD are capete multiple suprapuse, toate mișcându-se în unison și ocupându-se de citirea/scrierea de pe discul lor.

Seagate are însă alte idei pentru HDD-urile sale din viitor, anunțând că va implementa capete de citire independente. Nu total independente, adică nu se va mișca fiecare pe unde vrea, din moment ce asta ar introduce probleme mari de fiabilitate pe termen lung. În schimb, capetele de citire vor fi separate în două grupuri, fiecare cu propriul motor, ce va permite accesarea simultană a două secțiuni diferite din HDD. Deși, în viitor numărul de grupuri independente ar putea crește. Nu cu mult, din moment ce adăugarea mai multor componente într-un HDD mereu are dezavantajul de-a genera mai multe șanse ca ceva să se defecteze.

Asta nu va aduce un spor de performanță pentru viteza maximă de citire/scriere, din moment ce este același număr de capete și discuri de aceeași densitate. Însă se vor putea executa mai multe operațiuni în același timp, permițând HDD-ului să facă față unor sarcini care în mod normal ar duce la încetinirea sistemului.

Noile HDD-uri Seagate vor fi compatibile cu tehnologia curentă în ceea ce privește conectivitatea și va vor avea același format de 3.5 inch. O dată de lansare de lansare fixă pentru aceste HDD-uri nu a fost publicată, dar probabil tehnologia va fi implementată alături de cea HAMR pentru sporirea capacității dinspre finalul lui 2019.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. asta e posibil sa ajute aplicatiile ce vor fi facute pentru multithread? stiind ca acum este greu, pune aplicatii folosind toate core-urile din un procesor multithread ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button