PC

Seagate a publicat un ghid pentru selectarea HDD-ului potrivit

Hard discurile reprezinta de multa vreme cea mai fiabila solutie de stocare a datelor, oferind capacitati de stocare din ce in ce mai mari dar si viteze de lucru care tin pasul cu cele mai noi tehnologii de calcul, fiind de asemenea si layer-ul de baza al internetului prin sustinerea volumului imens de date care se genereaza si se transfera zilnic pe Internet si in cloud.

Utilizatorii de internet: Facebook, Youtube, Twitter, Netflix, Instagram, email si alte aplicatii, genereaza zilnic, in medie, 2.500 milioane de GB de date (*media ultimilor doi ani) cantitate care ar necesita peste un milion de hard discuri de 2TB pentru stocare, in fiecare zi! Nu exista nici un dubiu ca dispozitivele HDD sunt cele mai potrivite pentru aceasta sarcina, neavand rival atunci cand discutam despre pretul per gigabyte-ul de informatie si versatilitatea pe care o ofera.

Potentialul hard-discurilor devine tot mai mare odata cu o tendinta de generare de continut online sau offline aflata intr-o continua crestere. La cifrele mentionate mai sus, includem datele unui utilizator obisnuit de PC sau gamer, producator de filme, companie de orice fel, developer de aplicatii si lucrurile prind contur. Fie ca folosim un computer personal de gaming, un dispozitiv de stocare NAS (Network Attached Storage) sau un sistem de supraveghere video – toate aceste situatii implica utilizarea unui mediu de stocare suficient, fiabil si sigur. Data Age 2025, un studiu generat de IDC a ajuns la concluzia ca pana in anul 2025 volumul total de date la nivel global va depasi valoarea de 160 zettabytes (un trilion de gigabytes) – de 10 ori mai mult decat volumul generat doar in anul 2016.

Hard discurile Seagate ofera o paleta extinsa de aplicabilitate, pornind de la utilizatorii obisnuiti de PC in cautare de spatiu pentru informatiilor lor – seria Barracura; familiile si afacerile de orice fel care au nevoie de un centru comun pentru stocare datelor, fotografiilor, fisierelor de orice tip sau a altor informatii in echipamente NAS – seria IronWolf; dar si celor care se simt mai in siguranta folosind sisteme de supraveghere video – seria SkyHawk.

Seagate IronWolf

Discurile Ironwolf au fost create special pentru a adresa nevoia in crestere de spatiu de stocare atunci cand se folosesc echipamente NAS, aceste HDD-uri fiind disponibile in doua variante: Ironwolf – pentru utilizatorii casnici, IMM-uri si solutii SMB NAS, si Ironwolf Pro – destinate mediilor Enterprise NAS si comercial; cu capacitati ce pornesc de la 1TB pana la 10TB. Echipate cu tehnologii de ultima generatie, Seriile Ironwolf dispun de facilitati cum ar fi AgileArray ce asigura flexibilitate sistemului de stocare creat atunci cand sunt necesare extinderea spatiului, cresterea numarului utilizatorilor sau a volumelor de date transferate.

Pentru dispozitivele NAS, Seagate a dezvoltat un sistem de preventie, recuperare si protectie a datelor prin intermediul caruia se elimina riscul de a pierde informatii pretioase fara a avea posibilitatea de a actiona atunci cand se detecteaza o problema. IronWolf Health Management face posibile toate aceste lucruri si a fost deja integrat pe echipamentele NAS produse de Synology si ASUSTOR. De asemenea, serviciul Seagate® Rescue Data Recovery (disponibil pentru modelele IronWolf Pro, pentru o perioada de 2 ani si oferit gratuit) garanteaza recuperarea intr-un mediu sigur a informatiilor care au fost deteriorate fara sa implice un cost suplimentar din partea clientului.

Seagate SkyHawk

Seagate a creat in anul 2006 o noua categorie de produse odata cu lansarea primului hard disc pentru echipamente de supraveghere, fiind singura companie care produce de mai bine de 10 ani discuri specializate pentru acest segment de piata – iar de atunci seria de produse a cunoscut un progres tehnologic de invidiat. Solutie de stocare dedicata sistemelor de supraveghere, modelele SkyHawk includ facilitati ce asigura functionarea impecabila in fluxuri de lucru intensive 24/7, integrarea software-ului ImagePerfect fiind o facilitate care permite instalarea unui numar mai mare de camere video in sistem decat in mod obisnuit (pana la 64 camere HD) si poate inregistra fara intrerupere, astfel incat utilizatorii sa nu piarda nici un cadru din filmarile efectuate.

SkyHawk poate inregistra pana la 180TB de fisiere video intr-un an, de trei ori mai mult decat un hard disc traditional de PC, multumita optimizarilor incluse in firmware-ul produsului, iar cu functia NVR-ready utilizatorii pot configura matrici RAID si redimensiona sistemul video extrem de simplu si rapid.

Seagate BarraCuda si FireCuda

Cand stocarea traditionala intalneste tehnologiile solid-state iau nastere dispozitive care combina intr-un mod inedit si totodata eficient doua concepte aflate pana de curand pe drumuri paralele. Seagate FireCuda este solutia ideala de upgrade pentru gamerii si utilizatorii care doresc sa beneficieze de rapiditatea unui SSD fara sa sacrifice spatiul de stocare, avand la dispozitie in acest fel capacitatea masiva de stocare a unui HDD si vitezele de citire/scriere ale unui SSD.

Seagate BarraCuda pastreaza versatilitatea si siguranta oferita de un hard disc traditional, insa aduce imbunatatiri substantiale la vitezele de scriere si citire, care se traduc intr-o functionare mai rapida ca computerului sau laptopului unde a fost instalat. Echipat cu memorie Intel® Optane™, o clasa revolutionara de memorie non-volatila, discurile BarraCuda ofera o serie de avantaje extrem de atractive ajungand la performante similare cu cele ale unui SSD.

Iar pentru profesionistii din orice domeniu, administratorii de servere de mici dimensiuni sau power-useri, BarraCuda Pro aduce functii din mediul enterprise la indemana consumatorilor prin viteze de lucru ridicate si capacitati de pana la 10TB, toate acoperite de o garantie extinsa de 5 ani si 2 ani Seagate Rescue Data Recovery service pentru lucru fara griji si recuperare de date gratuita, in caz de dezastru.

Intr-o era complet digitalizata, existenta hard discurilor reprezinta o functie vitala nu doar pentru computere si industria de IT ci pentru intreaga lume, companii de transport, fabrici de orice fel, guverne, burse de valori sau gradinite si scoli. Fara solutii de stocare suficiente, fiabile si performante, lumea s-ar opri in loc, macar pentru un timp.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button