MORE

Seagate a făcut un SSD de 60TB

Mai țineți minte cât de uimiți eram de SSD-urile de 15TB? Eh, la naiba cu alea, am trecut deja la 60TB.

Pe cât de impresionantă era tehnologia demonstrată atunci de Samsung, parcă stăteai și te întrebai de ce nu încearcă să facă unul în formatul de 3.5 inch, în locul celui de SSD standard de 2.5 inch. La urma urmei, ar însemna că pot îngrămădi la un loc mai multă stocare, nu?

Seagate tocmai asta a făcut. Compania a creat un SSD de 60TB, gândit pentru aplicații de server, având o interfață SAS. Tehnologia pe care este bazat acest SSD vine de la Micron, cu al său 3D TLC NAND, având capacitatea de a citi cu o viteză de până la 1500MB/s și de a scrie cu maxim 1000MB/s, în mod secvențial. Pe partea de acces aleator poate atinge 150 de mii de IOPS la citire și un număr necunoscut pentru scriere. Iar când face toate asta, va atinge un consum de maxim 15W.

Prețul acestui SSD nu a fost dezvăluit. Cu siguranță Seagate nu se așteaptă să fie la îndemâna oricui, chiar și dacă numele tău se termină în SRL. Cel mai probabil va fi folosit de companii care îi permit cel puțin un avion privat.

Totuși, faptul că acest SSD a fost făcut în primul rând este un semn foarte bun. Înseamnă că tehnologia permite așa ceva, iar pe parcursul următorului deceniu procesul de producție va putea fi rafinat până la punctul la care nu trebuie să vinzi trei rinichi și doi ficați pentru a cumpăra unul. Poate doar o mână și un picior.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

19 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button