PCȘtiri ITTECH

Se prevede o scumpire pentru SSD și RAM

Mai țineți minte cât de optimist era începutul acestui an în vederea prețurilor de RAM? Cum urma să scadă, și chiar a scăzut, până la punctu la care poți acum cumpăra 32GB de DDR4 la viteze bune fără să vinzi restul PC-ului. Eh, vremurile bune s-ar putea să nu mai țină mult.

Dar nu pentru că un hârciog ar mai fi ros cabluri la Toshiba, sau pentru că s-a petrecut vreun dezastru printr-o zonă unde se afla întreaga producție a lumii, ci pentru că bani. Mulți, mulți bani.

Conform veștilor care circulă acum prin Taiwan, companii precum Adata, Phison și Team Group ar conspira puțintel pentru a restrânge disponibilitatea memoriei, și a componentelor necesare pentru realizarea produselor finale, pentru a putea crește prețurile cu 10-15%. Informația vine de la Digitimes, care citează surse din cadrul industriei.

Desigur, cipurile efective de DRAM și NAND nu se vor scumpi… mai puțin cele Toshiba și Western Digital din cauza incidentului de luna trecută, dar prețul produselor finite ar putea să crească.

Dacă avem noroc, acest zvon nu se va adeveri. Nu de alta, dar dacă Samsung miroase creștere de prețuri, s-ar putea face iar că nu are producție suficientă și ne trezim iarăși cu RAM foarte scump. Ca urmare, dacă vreți să cumpărați RAM sau un SSD, probabil ar trebui să acționați în curând… sau, dacă sunteți mai conspirativ din fire, ați putea intui că tocmai asta vor să faceți acum, iar că în curând prețul de fapt va scădea. Depinde în ce aveți încredere mai mult, în zvonuri ce vin din industria de memorie din Taiwan, sau în paranoia voastră.

[Hexus]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button