MORE

Se pare ca WhatsApp nu sterge ‘de tot’ mesajele

WhatsApp se pare ca nu sterge chiar tot ceea ce ar dori utilizatorul sa ascunda sau sa indeparteze, conform unui cercetator iOS, Jonathan Zdziarski aplicatia avand cateva mici reticente in a sterge anumite informatii de pe servere.

Examinand imaginile luate de pe disc din variantele recente ale aplicatiei, Zdziarski a descoperit ca software-ul retine si stocheaza urme ale jurnalelor de chat dupa ce conversatiile au fost sterse, creand o potentiala comoara de informatii pentru oricine cu acces fizic la dispozitiv. Aceleasi date pot fi recuperate si prin orice sistem de back-up la distanta, de oriunde

Sa spune ca pana nu de mult WhatsApp a fost vazut ca un habitat extrem de sigur, lucru care se pare ca este pe care sa se schimbe, in ciuda efortului de a obliga utilizatori sa treaca la end-to-end encryption. Din pacate sistemul protejeaza datele in tranzit si nu si cele de pe telefon, mai exact in cazul iPhone-ului, in iCloud si in memoria telefonului. De unde se pot recupera sau citii extrem de usor.

Este posibil ca aceasta nou evolutie a aplicatiei de mesagerie sa fie in urma interzicerii WhatsApp in Brazilia, unde compania are probleme majore din cauza inabilitatii de a oferii organelor de ordine informatii cu privinta la traficantii de droguri si nu numai ce le folosesc platforma. Sa fie o masura Facebook? Daca da… ce ne opreste pe toti sa trecem pe Telegram?

 

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button