Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Se pare ca WhatsApp nu sterge ‘de tot’ mesajele

/
/
/

WhatsApp se pare ca nu sterge chiar tot ceea ce ar dori utilizatorul sa ascunda sau sa indeparteze, conform unui cercetator iOS, Jonathan Zdziarski aplicatia avand cateva mici reticente in a sterge anumite informatii de pe servere.

Examinand imaginile luate de pe disc din variantele recente ale aplicatiei, Zdziarski a descoperit ca software-ul retine si stocheaza urme ale jurnalelor de chat dupa ce conversatiile au fost sterse, creand o potentiala comoara de informatii pentru oricine cu acces fizic la dispozitiv. Aceleasi date pot fi recuperate si prin orice sistem de back-up la distanta, de oriunde

Sa spune ca pana nu de mult WhatsApp a fost vazut ca un habitat extrem de sigur, lucru care se pare ca este pe care sa se schimbe, in ciuda efortului de a obliga utilizatori sa treaca la end-to-end encryption. Din pacate sistemul protejeaza datele in tranzit si nu si cele de pe telefon, mai exact in cazul iPhone-ului, in iCloud si in memoria telefonului. De unde se pot recupera sau citii extrem de usor.

Este posibil ca aceasta nou evolutie a aplicatiei de mesagerie sa fie in urma interzicerii WhatsApp in Brazilia, unde compania are probleme majore din cauza inabilitatii de a oferii organelor de ordine informatii cu privinta la traficantii de droguri si nu numai ce le folosesc platforma. Sa fie o masura Facebook? Daca da… ce ne opreste pe toti sa trecem pe Telegram?

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

1 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar