GamingPC&ConsolesTech&IT

Se pare că Blizzard anulează jocul la care a lucrat timp de doi ani

Blizzard Entertainment a anulat un proiect aflat în faza de dezvoltare cel puțin doi ani. Dezvoltatorul de jocuri David Gibson, care a fost senior animator în Overwatch, a început să lucreze la un proiect misterios Blizzard în iulie 2017, potrivit paginii sale LinkedIn. A lucrat la acest joc timp de aproximativ doi ani, înainte de a-și anunța plecarea din companie în această săptămână.

Orice a fost acest proiect, se pare că nu se mai întâmplă. Din păcate, nu veți vedea niciodată ce am făcut în ultimii doi ani – asta e [dezvoltarea jocurilor], a spus el pe Twitter.

Dezvoltarea jocurilor este un proces iterativ și extrem de fluid. Nu este deloc neobișnuit ca proiectele să fie anulate la jumătatea drumului, și asta dintr-o multitudine de motive. Gibson nu a oferit niciun fel de detalii privind motivul pentru care acest proiect a fost anulat sau dacă plecarea lui de la Blizzard are legătură cu decizia companiei.

Potrivit producătorului executiv al celor de la Blizzard, Allen Adham, aproximativ 50% din jocurile companiei sunt anulate înainte de lansare, a explicat el celor de la Game Informer:

Adevărul este că, în spatele cortinei, e un spectacol de groază, dar majoritatea oamenilor din afara lui Blizzard nu realizează că aproape jumătate din titlurile noastre nu văd lumina zilei. Deci, celor care cred că suntem o companie consecventă, le putem spune că suntem consecvenți numai în privința faptului că lansăm doar jocurile cu adevărat uimitoare.

Gibson nu a precizat dacă Blizzard a renunțat la el sau dacă a decis singur acestă plecare. Indiferent de situație, spune că are deja un nou proiect.

Noul președinte al companiei, J. Allen Brack, a declarat că Blizzard are în prezent mai multe proiecte în dezvoltare decât în orice altă perioadă din istoria sa. Se pare însă că are cu unul mai puțin acum. Recent, Brack a sugeratBlizzard ar putea lucra la un fel de spinoff sau continuare a jocului Overwatch.

Dacă Blizzard are noi proiecte de anunțat, vom afla acest lucru la evenimentul BlizzCon 2019 din noiembrie.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button