PCTECHTech&IT

Se încinge lupta pe piața monitoarelor de gaming

Monitoarele de gaming devin din ce în ce mai numeroase în ultimii ani, și din ce în ce mai variate, iar ritmul în care apar nu pare că va încetini prea curând.

Conform veștilor care circulă în ultima vreme prin industrie, deși monitoarele de gaming reprezintă în acest moment doar 2% din piața monitoarelor în general, este fix segmentul care s-a bucurat de o creștere constantă în ultimii ani, în timp ce vânzările generale au scăzut. Nu de alta, dar dacă nu te interesează să iei un model cu peste 60Hz, FreeSync sau G-Sync, ai foarte puține motive să schimbi un monitor perfect funcțional vechi de 5-6 ani. Așa că de la aproximativ 1.3 milioane de monitoare vândute în 2016 am putea ajunge la 4 milioane de modele de gaming vândute până la sfârșitul acestui an.

Liderul actual al pieței este Asus. Conform estimărilor, anul acesta va atinge 700 de mii de unități vândute, urmat de Acer, care se apropie de 620 de mii de unități pentru anu 2018. Pe locul al treilea pare că vom avea parte de o schimbare față de anii precedenți. Dacă până acum BenQ ocupa această poziție, Samsung pare că va reuși să îl întreacă, vânzând anul acesta în jur de 350 de mii de unități. Apoi ne mai putem aștepta să vedem mai multe de monitoare de la MSI și chiar de la Gigabyte. Ca să nu uităm și de LG, care continuă să ofere monitoare din această categorie.

Pe scurt, nu prea a fost un timp mai bun ca acum pentru a pune mâna pe un monitor de gaming, deoarece competiția devine din ce în ce mai serioasă. Așa că indiferent ce buget aveți, sau ce caracteristici doriți de la monitorul vostru, sunt șanse foarte bune că veți găsi ceva care să se potrivească pe piață. O competiție sănătoasă între un număr mare de producători este foarte benefică pentru utilizatorii de rând.

[Digitimes]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button