TECH

Germania se gandeste sa interzica Counter-Strike si alte jocuri violente

Stimati cititori, va prezentam logica lui Hopa-Mitica! 

Din pacate nu doar Counter-Strike este in vizorul Ministrului de Interne German, Thomas de Maizière. Acesta se gandeste sa interzica toata jocurile care instiga la violenta, in special shooterele, pe care le considera direct vinovate pentru atacurile recente din Germania.

Nu este nici prima, nici ultima data cand Germania are un astfel de comportament fata de jocuri, defapt, cenzura fiind la mare pret in aceasta tara, incepand cu exemple din trecut, precum Carmageddon care a inlocuit toti pietonii cu zombie si terminand cu interzicerea de lan-party-uri de Counter-Strike din 2009. 

Se pare ca problema este, ceea ce Thomas de Maizière, numeste „Killer Games”, jocuri ucigase, pe care ministrul le considera propaganda terorista.

Maizière, intr-o conferinta de presa ce a avut loc la Berlin a subliniat ca aceste „Killerspiele”, jocuri criminale au un impact extrem de negativ asupra dezvoltarii tineretului, adaugand ca internetul in acest moment glorifica violenta, mai ales in jocuri, fiind o problema pentru dezvoltarea pozitiva a tineretului. (Opriti-ma cand incepe sa sune a dictatura, OK).

In cuvinte mai simple, conducerea a luat o serie de decizii pentru tineri, doar pentru ca nu pot explica valul de violente care a avut loc in Germania in ultima vreme, copiind in esenta o pagina din istoria Americana si incercand sa dea vina pe jocuri, acuzandu-le ca sunt violente si ca polueaza mintea tinerilor cu ganduri criminale. Cu toate ca nu exista un studiu concludent care sa demonstreze ca jocurile duc la violenta. 

Opinia unui cetatean german asupra situatiei:

Dupa tragedia din München se pare ca toate aceste „Killerspiele” vor fi interzise, acestea urmand sa fie confiscate de Curtea Federala, daca este sa dam crezare articolului aparut in urma cu cateva ore pe site-ul The Game Gesell.

Chiar și profesioniști redutabili, precum acum retrasul director al Institutului de Cercetare în Criminologie Christian Pfeiffer din Lower Saxonys, vad pericolul inevitabil generat de jocuri precum Counter-Strike. Dupa oribilele atacuri din Paris din 13 Noiembrie 2015, Pfeiffer a instiintat reteaua editoriala din Germania ca jocurile si platformele de jocuri reprezinta o binevenită metodă pentru dezvoltarea abilitatilor de comunicare si radicalizare ale teroristilor.

Conform comentariilor lui Pfeiffer, jocurile violente pot contribui la „radicalizarea tinerilor musulmani” si sa scada nivelul lor de respect pentru actul uciderii. El a remarcat deasemenea ca teroristii pot comunica usor prin intermediul jocurilor si al software-ului.

„Teroriștii pot folosi descrieri de personaje virtuale din jocuri online precum World of Warcraft, și să coordoneze atacuri precum s-a întâmplat în cadrul atentatului din Paris.”

Spre exemplu, un PlayStation 4 oferă o platformă ideală de comunicații pentru teroriști: și o scuză pentru serviciile de informații de a monitoriza conversațiile de pe PlayStation

Intreaga teorie suna ca aberatiile unui lunatic rupt de realitate care habar nu are despre ce vorbeste. Un gamer, indiferent de natura sa, sanatos la cap, face diferenta intre un joc si realitate. Daca acele bariere sunt rupte sau alterate intr-un fel, de cele mai multe ori, discutam despre un colaps in judecata, o persoana cu tulburari. Putem pe de alta parte sa punem problema si altfel daca doriti. Cine este vinovat pentru moartea unui om? Pe cine aduci in fata salii de judecata? Omul sau glontul?

Se pare ca se doreste o regularizare a jocurilor si a platformelor, precum Steam, Windows Store sau alte magazine digitale sau fizice, jocurile violente fiind astfel interzise. In princiu, se propune un proiect de lege care spune ca daca ai acasa un astfel de joc ce se regaseste pe lista de „Killerspiele” esti obligat prin lege sa te duci cu el la politie pentru a fi distrus. Iar pentru a face asta ai la dispozitie doua luni. (Destul timp cat sa te plictisesti de joc). Cei care nu se vor ralia la aceasta lege, daca este aprobata, aparent vor fi sanctionati cu o amenda, poate chiar si inchisoare.

Articole asemanatoare

3 comentarii

  1. Se vede ca Germania nu mai e ce a fost. Nu credeam ca o tara atat de dezvoltata ar putea sa faca o asfel de decizie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button