MORE

Se fac angajari pentru Apple Search…

Apple a postat pe site-ul sau anunturi de angajare a unui „engineering project manager” si a altor 42 de experti care vor lucra la o aplicatie denumita „Apple Search”. Potrivit presei americane, viitorul manager de proiect ar trebui sa ia in considerare ca va trebui sa lucreze in San Francisco si sa se ocupe de supravegherea operatiunilor necesare pentru crearea unei „platforme de cautare, care sa suporte sute de milioane de utilizatori”. Incearca Apple sa intre in afacerea cu motoare de cautare, urmand modelul Google sau Microsoft?

Asa se pare. Sa nu uitam ca la sfarsitul lui 2012, Apple l-a angajat pe William Stasior, un guru al motoarelor de cautare, care a lucrat pentru Amazon si AltaVista. Mai mult, in 2014, dezvoltatorul Jan Moesen a descoperit un bot de web-crawling, care provenea de pe serverele Apple. Anul acesta, se va incheia acordul dintre Apple si Google privind suportul pentru google.com ca motor de cautare predifinit pentru browser-ul Safari al lui Apple. Pare un moment bun ca Apple sa intre pe piata motoarelor de cautare, nu? Dar… la fel de justificata e si intrebarea: De vreme ce exista atat de multe alternative valabile pe piata, de ce ar avea nevoie Apple de propriul lor motor?

Un Apple Search Engine ar avea impact negativ pe termen lung pentru Google. Uitati-va, de exemplu, la Firefox – in urma cu cateva luni, Mozilla a eliminat Google ca provider implicit de cautare, actiunile pe piata ale Google scazand dramatic in ultima vreme. Utilizatorii de Firefox au libertatea sa-si aleaga ce motor de cautare sa foloseasca, dar, chiar si asa, alegerea Google.com pe Firefox a scazut de la 82% la 64% in ultimele trei luni, potrivit statisticilor.

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close