GamingPC&ConsolesȘtiri IT

ScummVM primește un update însemnat

Oi electrice pentru toți

Voi la ce visați? Dacă ar fi cumva oi electrice, atunci am vești proaste pentru voi. Sau bune. Depinde ce opinie aveți despre a fi un android. Personal, tot visez să pot să joc într-un mod elegant World of Xeen pe un telefon, iar ScummVM mi-a îndeplinit acest vis zilele trecute, cu update-ul 2.1.0, intitulat Electric Sheep.

De ce este numit așa? Pentru că vă permite să jucați Blade Runner fără prea mari probleme. Nu am testat personal să văd cât de bine funcționează, dar sper că asta va însemna că nu mai trebuie să pornesc un CPU grabber pentru a încetini viteza procesorului la mai nimic în cazul secțiunii de tir de la sediul poliției.

Pe lângă Blade Runner avem suport pentru Might and Magic 4 și 5, combinate formând World of Xeen, mai este și joculețul Swords of Xeen, plus câteva alte titluri, cum ar fi un Quest for Glory Shadows of Darkness. Acest update a implementat în total 16 jocuri noi, cu 8 motoare diferite minuțios reimplementate de cei aproape 150 de voluntari care lucrează la proiect.

ScummVM include acum și un mod pixel-perfect de întindere a ecranului, menit să compenseze pentru faptul că nu mai rulăm jocurile pe un CRT 4:3, așa cum au intenționat zeii.

[ScummVM]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button