Gaming

Scriitorul lui Mass Effect revine la Bioware

Drew Karpyshyn, scriitorul principal al primului joc Mass Effect și co-autor al celui de-al doilea, revine la Bioware după o absență de trei ani de zile.

Din păcate, acesta nu revine pentru a contribui la următorul joc Mass Effect, ci pentru a-și relua lucrul la The Old Republic, Drew Karpyshyn fiind responsabil și pentru narativul inițial al MMO-ului.

Revenirea sa este un semn pozitiv pentru viitorul studioului Bioware, chiar dacă este prea târziu pentru repararea trilogiei Mass Effect, a cărei povești a deviat de la ideea inițială, cu o serie de consecințe nefericite ce au culminat cu un final care nu a fost pe placul nimănui.

În varianta inițială a lui Mass Effect 3, povestea detalia geneza Raper-ilor din start, fără DLC, oferind mai multă substanță pentru motivațiile creaturilor mecanizate spațiale. Reapers intenționau să salveze universul de la distrugerea sa inevitabilă, provocată de energie întunecată, numai că singurul mod prin care puteau face asta era prin biotics, magia spațială a jocului.

Cum Reapers erau mașini, nu puteau folosi biotics, așa că încercau să ghideze rasele galaxiei să descopere această tehnologie, iar apoi începeau să le recolteze, în speranța ca măcar una din rase era capabilă să atingă nivelul necesar de control pentru a salva galaxia.

Această variantă a poveștii era încă incompletă, iar în loc să o dezvolte, Bioware a decis să folosească o altă idee, ce nu era la fel de bună.

[Gamasutra]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button