Life StyleRSS PaginaDeMedia

Schimbătoarele mecanice de pe biciclete sunt pe cale de dispariție

Tehnologia își găsește loc în fiecare domeniu și după ce am văzut cum mașinile precum Tesla au devenit computere pe roți, se pare că această ascensiune prinde din urmă și bicicletele. În acest fel schimbatoarele mecanice cu care orice pasionat de biciclete este într-o relație love/hate vor fi înlocuite cu cele electrice, iar procesul a început deja. Și cred că viitorul ne rezervă o trecere similară cu cea pe care am văzut-o în cazul frânelor pe disc.

Acum suntem abia la început în această tranziție, dar majoritatea bicicletelor de peste 3.500 de euro vin deja echipate cu schimbătoare electrice. Bicicletele mai ieftine vin în continuare cu schimbatoarele mecanice cu care suntem obișnuiți, dar pe măsură ce tehnologia va deveni adoptată de mai mulți producători va apărea și competiția în piață. Asta va trage prețurile în jos, astfel vom vedea schimbătoare electrice și pe biciclete sub pragul de 1.000 – 1.500 de euro.

Schimbătoarele mecanice sunt depășite

Știu că sun fix ca un zoomer când spun asta, dar schimbatoarele mecanice sunt depășite în acest moment. Funcționează prin intermediul unei șufe metalice care în timp se degradează și poate duce la pierderea preciziei, sau în cazuri extreme la defecțiuni iremediabile. În plus, necesită și întreținere regulată pe care mulți nu vor sau nu știu s-o facă.

Primul schimbător electric ceva mai popular a fost Shimano Di2 care a fost introdus pe scena pro în 2005, iar la patru ani mai târziu a ajuns și pe piață. Asta înseamnă că tehnologia există deja de 12 ani, însă evoluția ei a fost extrem de lentă. Dacă facem o comparație între modul în care au evoluat telefoanele de atunci, putem înțelege cât de rapid merg alte domenii. Însă bicicleta este și un hobby, iar mulți pasionați nu vor să audă de componente electrice, preferând oricând unele mecanice la care pot trebălui.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button