Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Microsoft Store tocmai a devenit mult mai interesant

A mai rămas mai puțin de o săptămâna până când Windows 11 va fi lansat oficial, dar informațiile referitoare la noul sistem de operare continuă să apară aproape zilnic. Astăzi aflăm că Microsoft Store va suporta alte magazine third-party, iar Amazon și Epic Games Store sunt primele care își vor face apariția în colecția de aplicații care crește foarte rapid. Cine știe? Poate in curând vom vedea și Steam pe această listă.

Pe lângă această schimbare, Microsoft a anunțat că toți producătorii de aplicății care folosesc metode de plată alternative vor primi 100% din venituri. Măsura aceasta nu se aplica și la jocuri, dar tot este o schimbare foarte bună care va motiva dezvoltatorii să-și publice aplicațiile într-o locație sigură, care ușurează și treaba utilizatorilor de Windows.

Măsurile mult mai relaxate referitoare la Microsoft Store au avut un impact pozitiv asupra magazinului de aplicații. Nume precum Discord, Zoom, VLC, Team Viewer și Visual Studio Code și-au făcut apariția în librăria digitală, iar acestora li se adaugă și aplicații PWA (Progressive Web Apps) precum Reddit, Wikipedia, TikTok sau Tumblr. Și ca să îndulcească situația și mai mult, Microsoft acceptă și alte browsere în magazinul său, astfel Opera și Yandex sunt deja prezente.

În acest fel, producătorul a reușit să adauge încă ceva la experiența Windows. Cu un magazin de aplicații în continuă creștere, utilizatorii care aleg sistemul de operare de la Microsoft vor avea toate aplicațiile necesare în același loc, ușurând astfel procesul de configurare și sporind securitatea prin eliminarea nevoii de a descărca toate aplicațiile de pe mai multe site-uri.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button