GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMediaȘtiri IT

Schimbări masive la Blizzard

Blizzard trece printr-o serie de schimbări foarte importante în acest moment, începând cu anunțul că Mike Morhaime pleacă de la conducerea companiei.

Morhaime a ocupat până acum rolul de președinte al studioului, poziție în care se află de foarte mult timp, din moment ce este unul din fondatorii studioului. Conform declarației sale, nu va pleca în totalitate de la compania la care lucrează de 27 de ani, urmând să păstreze un rol de sfetnic… ceea ce predominant înseamnă că numele său este măcar tangențial legat de Blizzard, dar că nu va avea o implicare directă în dezvoltarea proiectelor sau la modul în care funcționează studioul.

Locul său va fi luat de J Allen Brack, care se află la companie de mai bine de un deceniu, predominant în rolul de producător executiv al lui World of Warcraft. Plecarea lui Morhaime pare să fi întristat o parte din companie, nefiind singurul veteran al companiei care să fi plecat în ultima vreme. Chris Metzen, Ben Brode și Travis Day au mai plecat de la Blizzard în ultimii ani, lăsând mulți oameni să se întrebe în ce direcție se va îndrepta compania dacă toți veteranii pleacă.

Totuși, nu chiar toți dintre ei o iau la fugă. Allen Adham, unul dintre ceilalți fondatori ai companiei, va ocupa acum un rol de conducere a unei echipe care va supraveghea un număr de jocuri noi, despre care probabil vom afla mai multe la Blizzcon. Iar Ray Gresko, care înainte de a veni la Blizzard era fondator al studioului Nihilistic Software care lucra la Starcraft Ghost, ca ocupa rolul de Chief Development Officer.

Ce exact înseamnă toate astea pentru viitorul studioului și al jocurilor pe care le produce? Nu știu cu siguranță, Blizzard este o companie complicată, iar Activision oricum are câteva lucruri de spus despre cum funcționează totul.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Deasemenea, Nick Carpenter, Chief Cinematics, alt super greu, impreuna cu Rob Pardo, au infiintat Bonefire! Bill Roper, Glenn Staford, Tim si Mat Schaffer, Chris Metzen, Bill Roper, Nick Carpenter, Moscheira… au parasit Blizzard, si se simte, nimic din ce fac nu mai are magia de altadata care a facut Blozzard o legenda ! S-a dus si Mike Morhaime… a mai ramas Frank Pierce, Allen Adham si Samwise Didier ! Trist… nimic nu e vesnic !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button