Scandal neasteptat – Nvidia da in judecata Samsung si Qualcomm!

Nvidia da in judecata Samsung si Qualcomm. O propozitie pe care nu credeam ca o sa ajung sa o scriu intr-un viitor apropiat. Sau indepartat!
Pana acum Nvidia s-a tinut departe de tot ceea ce inseamna scandal, procese, litigii sau alte mizerii mediatice care sa le pateze imaginea publica. Samsung, Apple, HTC sau Microsoft au fost partase la asemenea procese, dar Nvidia au stat cat mai departe. Asta pana acum cateva ore, cand, Nvidia nu numai ca a socat, dar a zguduit piata! Stiu ca suna senzational, dar asta este adevarul. Nvidia a intentat un proces impotriva Samsung si Qualcomm pentru incalcarea unor brevete detinute de ei pentru sapte modele de procesoare grafice.
Este pentru prima oara in 21 de ani cand Nvidia intra intr-un litigiu de patent, culmea, cu doua firme care nu sunt competitori directi, acest element socand piata, dupa cum am spus. Reprezentatii Nvidia au spus ca au incercat sa negocieze o serie de taxe de licentiere, dar fara prea mult succes. Dupa spusele Nvidia „Samsung sustinand in mod repetat, că este problema furnizorilor, nu a lor”.
Procesoarele tinta sunt cele Qualcomm cu tehnologie Adreno, RM Mali sau PowerVR, acestea incalcand patente detinute de NVIDIA, modelele respective regasindu-se pe Samsung Galaxy S5, Note 4, Galaxy Tab S si alte cateva modele de telefoane si tablete produse de Samsung. Nu putem spune ca este ceva neasteptat, mai ales ca Nvidia a incercat sa rezolve aceasta problema pe cale amiabila. Totusi, se pare ca traim in era in care razboiul brevetelor este din ce in ce mai agresiv intre companii. Pentru cei interesati, puteti gasi AICI plangerile si AICI actul procedural inaintat de NVIDIA.
NVIDIA este competitor direct, cel putin cu Qualcomm. In ultima vreme, nVidia a inceput sa se axeze mai mult pe procesoare mobile: Tegra, K1. Se vehiculează ca Google va alege in viitor sa colaboreze cu nvidia pentru viitoarea line Nexus sau cum se va numi.
Pe Google source, sunt mai multe surse de kernel-uri dedicate SoC-urilor nVidia deci cu siguranță există o competiție mai mult decât directa cu ceilalți producători.
Mai bine sa se ocupe nvidia de driverele dezastruoase pe care le produc pentru placile lor video pe care le ridica in slavi si cer o gramada de bani decat sa se ocupe de toate cacaturile si sa lase telefoanele mobile ca avem destui producatori experimentati de la care putem sa alegem