MORE

Scandal la Oculus

Oculus Rift are trei probleme majore care îi stau în calea succesului: prețul, Vive și Facebook. La acestea se adaugă acum o a patra problemă, creatorul dispozitivului, Luckey Palmer.

În ultimele zile s-a scurs pe internet revelația ca Palmer a finanțat un grup care se ocupă cu realizarea și publicarea de materiale politice. Fiind vorba de alegerile extrem de polarizante care se petrec acum în SUA, un număr de dezvoltatori de jocuri au anunțat că renunță la suportul pentru Oculus Rift și la dezvoltarea de jocuri de VR pentru acest dispozitiv atât timp cât Palmer se află la conducerea companiei.

Palmer a ținut să menționeze că acțiunile sale nu sunt reprezentative pentru compania Oculus și că îi pare rău pentru impactul pe care l-au avut acțiunile sale asupra comunității.

Dezvoltatorii de jocuri nu par să fi fost prea impresionați de asta și continuă protestul. Totuși, în afară de Polytron care a creat Fez, majoritatea dezvoltatorilor care participă la această sancțiune sunt de tipul indie nu au prea făcut jocuri prea multe sau în general.

Totuși, lovitura mediatică primită de imaginea companiei Oculus cu această ocazie în nici un caz nu este binevenită. În special în apropierea lansării lui Oculus Touch, controller-ul dedicat pentru Rift.

[Tom’s Hardware]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button