MORE

Scandal in lumea Pro eSport CS:GO – Un fost cheater lasat sa se alature unei echipe

In 2014, Hovik “KQLY” Tovmassian este prins ca foloseste cheat-uri, primind un VAC-Ban, automat fiind exclus in orice competitie viitoare. Acesta se pare ca se alatura unei noi echipe dupa cativa ani la ESL France, dar asta se pare ca a starnit furia altor jucatori.

https://twitter.com/Vexed_GG/status/859039304718454784

Lumea eSports este destul de complicata, iar la nivelul profesionist nu se mai discuta de orgolii, sau cel putin asa ar trebui, ci de performanta si fair-play. Lucru de care KQLY nu a dat dovada, acesta folosind cheat-uri in timpul competitiilor sustinute de Valve, fiind inalturat din circuit permanent.

Dupa plecarea de la fosta sa echipa TITAN, acesta a anuntat incheierea carierei sale profesioniste in CS:GO. Totusi, o noua reglementare ESL ii da voie sa se intoarca in componenta unei echipe, acesta urmand sa fie unul dintre competitorii la ESL France.

Conform noi reglementari, trisorii dovediti au voie inapoi in circuit dupa doi ani de suspendare, astfel permitand echipei Vexed sa il coopteze pe KQLY. Decizie care a atras furia comunitatii si a jucatorilor profesionisti, acestia pronuntandu-se decisiv asupra problemei.

O serie de jucatori profesionisti, alaturi de doi membri Vexed, Steve “Jarod” Cohen si Léonard “SmyLi” Michelino, afirmand ca doresc sa joace sau sa participe la competitie.

„Nu am fost informați despre această decizie care ne-a fost impusă”, au spus într-o declarație tradusă de FlickShot. „Am fost informați cu privire la aceasta chiar înainte de anunțul oficial. Nu ne putem imagina că am putea sa lucrăm cu cineva care a prejudiciat, în măsura în care el a facut asta, integritatea competitivă a CS. Prin urmare, ne distanșăm de această decizie pe care o considerăm lipsită de etică. @vexedjarod și eu am informat @Vexed_GG că dorim să fim retrasi din competitie. „

Este un scandal cu ite extrem de incurcate, intreaga problema fiind in jurul controversatei decizi a celor de la ESL de a lasa trisorii sa se intoarca in ring, cu toate ca nimic nu garanteaza ca trisorul nu isi va relua vechile obiceiuri.

[Kotaku]

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button