MORE

Scandal de proportii in eSports, jucatori de Starcraft arestati

Dovedind in continuare ca un sport electronic este un sport la fel de autentic precum orice alta activitate atletica, scena de eSports a lui Starcraft 2 a devenit din nou implicata intr-un scandal cu meciuri aranjate, pariuri ilegale, crima organizata, si arestari.

Incidentul s-a petrecut in Coreea de Sud, unde Starcraft 2 este un fenomen de proportii pe care le-ati putea asemana cu fotbalul pe la noi. Autoritatile au arestat un numar de persoane proeminente din esports, precum antrenorul echipei Prime de Starcraft, alaturi de doi jucatori profesionisti, cunoscuti sub psudonimele de YoDa si BBoongBBoong.

Acestea sunt acuzati ca ar fi primit sume de bani care variaza intre 4450 de dolari si 26 de mii de dolari pentru a pierde intentionat meciuri, permitand unor parti terte sa castige foarte mult ca urmare a pariurilor efectuate.

Partile respective aveau legaturi cu crima organizata, si se foloseau de brokeri, precum fostul jucator profesionist de Seong Jun-mo, pentru a face jucatorilor actuali oferte pe care nu le puteau refuza.

Toti cei implicat in aceste afaceri necurate au primit o interdictie pe viata de la Organizatia de eSports Coreeana, insemnand ca nu vor mai putea participa vreodata, sub orice forma, la un eveniment oficial.

Asa ca daca vreti vreodata o dovada clara ca sporturile electronice sunt sporturi adevarate, trebuie doar sa intrebati mafia si autoritatile, pentru ei eSports avand exact aceleasi efecte.

[Gamespot]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button
Close
Close