TECH

Sapte moduri in care sa scapi de reclame pe Android

Hai sa discutam despre reclame si felul in care ne asalteaza pe telefon. Din browser, din aplicati, din aproape orice fereastra deschisa. Aproape tot timpul un comerciant doreste sa ne vanda ceva, astfel de reclame de Android fiind considerate „usor” calcatoare pe nervi. Iar noi, atunci cand cumparam telefonul, il cumparam fara reclame!

Drept urmare, mai jos am enumerat sase dintre cele mai bune aplicatii de Android pentru blocarea reclamelor. De mentionat ca am ales metode care nu necesita rootarea telefonului, asta pentru ca multi dintre voi au inca terminalele in garantie. 

AVIZ CATRE CITITOR! 

Multe dintre aplicatiile prezentate in acest material nu sunt disponibile pe teritoriul Romaniei. Exista metode de a accesa aceste aplicatii folosind un VPN sau un Proxy Server. 

Adblock Plus

Probabil cel mai cunoscut blocker dintre toate, ABP este cunoscut inca din cele mai vechi timpuri ale browsing-ului ca fiind o aplicatie indispensabila pentru browsing-ul la birou.

Totusi, multi inca nu stiu ca AdBlock Plus are si un fratior mai mic pe care il poti instala direct de la acestia de pe site, asta pentru ca Google Play a cam… banat aplicatia. Pe langa asta este una dintre cele mai usor de folosit aplicatii, fiind usor de instalat si de folosit. Din acest motiv este in varful listei.

Ad-Vanish Pro

Am spus ca discutam despre aplicatii care nu necesita Root, iar Ad-Vanish se incadreaza in aceasta categorie, putand sa blocheze reclame si in offline, un lucru pe care ABP nu stie inca sa il faca.

Exista doua versiuni. Una cu plata, Ad-Vanish Pro, si varianta Lite. Versiunea lite blocheaza doar reclama de pe anumite aplicatii daca doresti sa o incerci, in vreme ce varianta Pro ofera o suita de optiuni mai variate.

Opera Browser

Fie ca vorbim de varianta desktop a lui Opera, sau de cea pentru Android, cert este ca a devenit un browser indispensabil pentru cei care nu suporta reclamele. Fara cost, fara tactici ascunse, fara nici un fel de VPN sau bataie de cap, Opera ofera „din cutie” acces la optiunea de-a bloca orice reclama de pe internet, alaturi de cateva alte functii de accelerarea a vitezei de navigare, cum ar fi compresia imaginilor.

Poate ca Opera nu are popularitatea lui Chrome, dar are cu siguranta utiltiatea sa.

NoRoot Ad-Remover Lite

O alta optiune gratuita este NoRoot Ad-Remover Lite, asta daca doresti sa instalezi ceva neaparat de pe Google Play. NoRoot Ad-Remover explica inca din numele aplicatiei ce si cum stie sa faca. Nu trebuie sa iti rootezi telefonul pentru a rula aplicatia, care, promite in varianta Lite sa blocheze gratuit reclamele de la doua aplicatii.

Poti sa blochezi tot, dar pentru asta trebuie sa platesti 3.99 dolari pentru varianta Pro a lui NonRoot Ad-Remover.

NoRoot Ad-Remover Lite

AppBrain Ad Detector

Daca este o aplicatie care ne place extrem de mult, AppBrain Ad Detector este undeva in top 3 pentru noi. Aplicatia scaneaza telefonul si identifica toate sursele care timit reclame catre utilizator. Asta include, Push Notifications, sau pop-up-urile alea idioate care te intreaba de sanatate, reclame de tip spam si nu numai, blocheaza pana si trimiterea de informatii catre terte parti.

Te mai si alerteaza daca o aplicatie a schimbat parametri de functionare si a modificat intr-un fel sau altul permisiunile de acces la telefon, ba mai mult, te ajuta sa si acoperi aceste „mici scapari”. Daca esti paranoic cand vine vorba de telefonul tau, informatiile personale si tot ceea ce tine de securitate, AppBrain Add Detector este una, daca nu cea mai buna optiune in acest moment. AppBrain Ad Detector

TrustGo Ad Detector

TrustGo Ad Detector nu numai ca te scapa de reclame, dar iti si protejeaza telefonul de spam, malware si alte reclame invazive, ceea ce il face o aplicatie usor de folosit. Nu este chiar tipicul de ad-blocker traditional, totusi, poti dormi linistit stiind ca informatiile tale sunt extrem de sigure.

Este si printre putinele aplicatii de acest gen care te protejeaza de spam pe mail, putand sa iti blocheze abonarea la o lista de mail destul de enervanta, cum ar fi … genul de reclame care iti chestioneaza barbatia sau libidoul.

 Mentiune speciala: AdBlocker v1.0

Am pastrat aceasta ultima solutie pentru cei ce au root si poate si dispozitia de a folosi o metoda un pic mai complexa.

Este vorba de un script ce se instaleaza prin intermediul Terminal. Acesta este oferit de catre creatorul popularului soft de optimizare pentru telefoane, L Speed Mod.

Nu este foarte complex, si are avantajul ca nu necesita practic nici o resursa de utilizare din partea sistemului. Dezavantajul este ca necesita un pic de implicare tehnica, dar rezultatele finale sunt excelente. Acest script actioneaza prin editarea fisierului hosts al telefonului. Acoperirea este excelenta, acest script blocand… mai toate reclamele de pe internet, din aplicatii si din telefon (cu rare exceptii).

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Back to top button