MORE

Sapte lucruri care se schimba pe Windows 10!

Lansarea lui Windows 10  este la doar un pas distanta. Multi deja viseaza la un sistem de operare mult mai rapid, capabilitati grafice sporite gratie noului DirectX, o interfata mai bine gandita, noi, astia de rand, ne rugam la sfantul Pixel ca Microsoft sa nu dea cu batul in balta si sa livreze un Windows similar in performante cu Windows Me. Ar fi nasol… pentru ei, deoarece utilizatori pretuiesc comfortul si obisnuinta. Doua cuvinte pe care cei care au trecut brusc de la XP la Windows 7 le cunosc mult prea bine. Iar Microsoft par sa se adapteze… schimband cate ceva de la versiune la versiune.

Suntem precauti pentru ca discutam despre un sistem de operare ale carui noi versiuni au mers pana acum pe principiul una calda, una rece. Am avut una „proasta” (desi in realitate 8 este ok din multe puncte de vedere, dar deh… vox populi), asa ca Windows 10 este speranta noasta. Dar, haideti sa revenim la cele doua cuvinte: comfort si obisnuinta, asta pentru ca trebuie sa enumeram sapte lucruri care se schimba pe Windows 10. Din care omitem problemele de incompatibilitate si alte elemente de acest fel.

 1. Daca ai Windows 7 Home Premium, Windows 7 Professional, Windows 7 Ultimate, Windows 8 Pro with Media Center sau Windows 8.1 Pro cu Media Center… Media Center dispare odata cu instalarea lui Windows 10.
 2. Pentru a te uita la un DVD ai nevoie acum de un program dedicat.
 3. „Gadgeturile” de desktop Windows 7 vor disparea odata cu instalarea lui Windows 10.
 4. Utilizatorii Windows 10 Home vor primi update-uri direct de la Windows Update automat. Cei care primesc update-uri preferentiale sunt cei care au versiuni Pro si Enterprise.
 5. Solitaire, Minesweeper si Hearts Games, jocuri care vin preinstalate cu Windows 7, acum vor fi dezinstalalte odata cu update-ul la Windows 10.
 6. Daca ai un Floppy pe USB, vei avea nevoie de un driver separat din Windows Update Center sau de pe site-ul producatorului.
 7. Daca ai Windows Live Essentials instalat pe PC, aplicatia OneDrive va fi inlocuita cu o versiune mai noua a acesteia.

Cerintele de sistem sunt totusi destul de blande:

 • Processor: 1 GHz sau mai rapid
 • RAM: 1 GB pentru versiunea de 32-bit ori 2 GB pentru versiunea de 64-bit
 • Hard disk space: 16 GB pentru versiunea de 32-bit OS, 20 GB pentru versiunea de 64-bit OS
 • Graphics card: DirectX 9 cu  WDDM 1.0 driver
 • Display: 1024×600

Articole asemanatoare

Back to top button