PCTECHTech&IT

Sapphire lansează un model de RX 570 pentru criptomonede

Sapphire își extinde oferta de plăci grafice prin introducerea modelului Sapphire RX 570 16 GB HDMI Blockchain, placa video care, după cum sugerează și numele, este concepută special pentru minarea de criptomonede.

Blockchain dispune de un design cu două sloturi și utilizează sistemul de răcire Dual-X al mărcii cu două ventilatoare de 95 mm. Acestea suportă tehnologia Fan Quick Connect a celor de la Sapphire, prin care numai un singur șurub fixează ventilatorul în poziție, lucru care le permite consumatorilor să schimbe coolerele cu ușurință. Placa video se bazează în continuare pe arhitectura Polaris a celor de la AMD și, la fel ca orice Radeon RX 570, vine cu 2304 unități de procesare. Singurul upgrade demn de remarcat este memoria GDDR5 de 16 GB. Cu toate acestea, memoria continuă să comunice pe o interfață de 256 de biți, astfel încât lățimea de bandă a memoriei rămâne neschimbată la 224 GB/s.

Sapphire RX 570 Blockchain vine cu un singur conector de alimentare PCIe cu 8 pini. Potrivit producătorului, placa grafică atinge un consum în jur de 175W și beneficiază doar de ieșire HDMI.

Pentru criptominat, placa grafică suportă Grin Coin, Cuckaroo 29+ și Cuckatoo 31+, din criptomonedele lansate recent. Sapphire susține că RX 570 Blockchain poate furniza performanțe în gama de 0,42 GPS în Cuckatoo 31+. Placa grafică este, de asemenea, capabilă să exploateze Cuckatoo 32+ cu ajutorul unei actualizări a driverului. Algoritmii Cuckaroo și Cuckatoo pot ocupa între de 5,5 GB și 11 GB de memorie, astfel încât capacitatea de 16 GB RAM va fi cu siguranță folositoare pentru minerii serioși de criptomonede.

Sapphire nu a dezvăluit prețul pentru modelul Sapphire RX 570 16GB HDMI Blockchain, însă a declarat că va fi disponibil pentru comenzi în curând.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button