MORE

Sapphire deblocheaza placile video Fury

Cand a fost lansata placa video Fury X, cu sistemul sau de racire pe baza de lichid, parea de parca vom avea parte de o fiara de overclock. La urma urmei, putea disipa 500W de energie termica. Insa procesorul  grafic avea o raza foarte restransa pe care putea fi ajustat, voltajul era blocat, iar memoria in sine nu putea fi atinsa. Eh, asta se schimba de astazi, pentru ca Sapphire a lansat o varianta noua a utilitarului de overclock TriXX.

Varianta 5.2.1 adauga suport pentru modificare voltajului procesorului unei placi video Fury, ceea ce ar insemna ca se pot depasi in sfarsit (fara legarea de fire improvizate) limitele intalnite anterior de pasionatii de overclock.

Memoria poate fi dusa si ea dincolo de cei 500MHz la care opereaza in mod normal, desi AMD specificasera anterior ca o memorie mai rapida nu va oferi schimbari notabile de performanta. Cu ocazia asta vom avea sansa sa vedem daca aveau dreptate. Testele celor care au cate un Fury X la indemana ar trebui sa apara pe internet zilele astea.

Intrebarea cea mai pertinenta probabil ar fi „De ce acum?”, avand in vedere ca este genul de utilitar care ar fi trebuit sa fie disponibil din start pentru placile Fury.  Nu am un raspuns.

Daca doriti speculatii, ar putea fi lansarea iminenta a noului tip de driver, ar putea fi apropierea maniei de cumparaturi de sarbatori, sau ar putea fi venirea iernii si scaderea temperaturilor. Desi, avand in vedere ca un Fury X tindea sa nu ajunga la 60 de grade, probabil temperatura nu este un factor, cum a fost pentru seria R9 290.

[PCPer]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button
Close
Close