Telefoane

SanDisk lansează iXpand Base Card Reader pentru iPhone

Western Digital oferă acum o nouă soluție de stocare și back-up pentru dispozitivele ce rulează pe iOS. Este vorba despre noul iXpand de la SanDisk, care la fel ca și predecesorul său de acum câțiva ani (SanDisk iXpand flash drive), oferă posibilitatea utilizatorilor de a efectua copii de siguranță pentru pozele, clipurile și agenda de contacte dintr-un iPhone sau iPad sau un alt dispozitiv. iXpand folosește în acest scop carduri SD, putând fi astfel considerat un card reader pentru dispozitivele Apple.

Așa cum sugerează și numele, SanDisk iXpand Base este un dispozitiv pentru iPhone, iPad sau iPod Touch care conține un card SD și are și un adaptor de alimentare ce poate fi folosit pentru alimentarea dispozitivelor mobile. Pentru a putea efectua o copie de siguranță pozelor sau videoclipurilor de pe memoria locală, utilizatorii vor trebui să conecteze un iXpand Base la dispozitivul mobil preferat folosind un cablu Lightning (care nu se livrează împreună cu iXpand Base), iar o aplicație specială se va lansa automat. Programul va transfera conținutul (inclusiv din aplicații sau din iCloud) pe card, care ulterior va putea fi scos și folosit cu alte dispozitive. Ba mai mult de atât, însuși iXpand Base poate funcționa pe post de card reader, dacă îl conectați la un alt dispozitiv prin intermediul unui cablu micro USB – USB tip A.

SanDisk va oferi mai multe versiuni de iXpand Base cu carduri preinstalate variind în capacitate de stocare de la 32 GB la 256 GB. Firma nu a dezvăluit ce carduri SD folosește și dacă iXpand Base va suporta carduri de la alți producători. Dacă acest lucru se va întâmpla (ceea ce și e de așteptat), atunci dispozitivul poate fi și el primi upgrade-uri, utilizatorul având posibilitatea schimbării cardului odată ce acesta s-a umplut.

Modelele de iPhone sunt foarte des criticate pentru că nu beneficiază de un slot de memorie pentru carduri, forțând astfel utilizatorul să-și facă curățenie frecvent printre poze și aplicații pentru a obține mai mult spațiu liber. SandDisk iXpand Base rezolvă în mare parte această problemă, deoarece funcționează ca un card reader pentru telefoanele produse de Apple, și care poate efectua automat copii de siguranță la poze și videoclipuri atunci când este folosit pentru încărcare.

SanDisk iXpand Base va fi disponibil în curând în lanțurile mari de magazine din State, și poate va ajunge și pe meleagurile noastre. Cel mai accesibil model va avea un card de 32 GB și va costa 49,99 dolari, pe când cel mai scump va avea o capacitate de 256 GB și un preț de 199,99 dolari.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button