MORE

SanDisk anunță primul card MicroSD de 400 GB

În 2015, SanDisk a lansat primul card microSDXC de 200GB, care folosea tehnologia flash TLC. Astăzi compania a anunțat un succesor, varianta Ultra MicroSDXC UHS-I, care dublează capacitatea precedescorului, având 400 GB ce pot fi toți înghesuiți într-un card de mărimea unei unghii.

Cardul este destinat telefoanelor inteligente și tabletelor bazate pe Android și poate rula aplicații ce necesită performanță de tip A1. Ținând cont de insuficiența memoriilor NAND de care ne lovim astăzi, combinată cu densitatea de top a acestui card, vă puteți da seama că prețul său nu va fi deloc unul ieftin, rivalizând cu unele SSD-uri din gama de vârf.

Western Digital nu vor să divulge ce tip de memorie NAND este folosită de către cardul SanDisk Ultra microSDXC, dar ținând cont de capacitatea sa, foarte probabil avem de-a face cu un model 3D NAND. În ceea ce privește performanțele sale, cardul folosește o magistrală de tip UHS-I, și oferă viteze de transfer de până la 100 MB/s. În plus, cardul este construit conform specificațiilor cerute de SD Association A1 Application Performance, așadar suportând o performanță secvențială susținută de 10 MB/s, cu cel puțin 1500 IOPS la citire și 500 la scriere. Acest card este de asemenea destul de rezistent la condițiile extreme de mediu, fiind capabil să opereze între -25 și 85 grade Celsius.

Jeff Janukowicz, vicepreședintele pentru cercetare, afirmă:

Dispozitivele mobile au devenit epicentrul vieților noastre, iar consumatorii sunt cum obișnuiți să-și folosească telefoanele inteligente pentru orice, de la entertainment la business. Colectăm și distribuim cantitați masive de date pe telefoane, drone, tablete, PC-uri, laptop-uri și multe altele. Anticipăm că spațiul de stocare va continua să crească pe măsură ce oamenii vor continua să se aștepte la funcții din ce în ce mai sofisticate pe dispozitivele lor, și vor dori conținut de calitate din ce în ce mai bună. Estimăm că utilizatorii de dispozitive mobile vor instala peste 150 miliarde aplicații numai în acest an, ceea ce necesită foarte multă memorie pe toate dispozitivele noastre preferate.

Noul card SanDisk Ultra microSDXC UHS-I de 400 GB va fi disponibil în curând pe SanDisk.com și la alți retaileri din State. Prețul său va fi de 249,99 dolari, fiind destul de piperat pentru un card de memorie. Vestea bună este că măcar beneficizază de o garanție de 10 ani.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button