MORE

Samsung vs Microsoft in instanta: Coreenii considera ca achizitia Nokia anuleaza orice intelegere intre ei si Microsoft

Samsung a depus actele in instanta prin care cere rezilierea contractului de colaborare dintre ei si Microsoft. Acest lucru este din cauza ca Microsoft a cumparat Nokia, iar acum Samsung, practic isi „plateste” competitorii din zona telefonelor cu Windows Mobile.

Dorinta celor de la Samsung de a rezilia contractul le aduce cateva probleme, din cauza ca trebuie sa platesca despagubiri celor de la Microsoft in valoare de 1 miliard de dolari pentru drepturi de autor si brevete, si 6.9 milioane de dolari pentru intarzierea platii. Microsoft au dat Samsung in judecata inca din luna August, pentru ca acestia au refuzat sa mai plateasca licentele. Cu toate acestea, Microsoft are slabe sanse sa castige. Procesul se desfasoara la Curtea Federala din New York, iar instanta a decis momentan in favoarea celor de la Samsung.

Samsung au spus ca prin achizitia Nokia de catre Microsoft, acestia din urma au incalcat de fapt contractul incheiat in anul 2011. Samsung a fost rapid in a cita achiziționarea Nokia ca un motiv pentru oprirea platii drepturilor de autor catre Microsoft. Cu cateva cuvinte, gigantul tech coreean este îngrijorat, acum că Microsoft este un concurent direct în afacerile smartphone.

Samsung nu face doar telefoane Windows, dar spun ei, dau detalii importante despre afaceri – detalii pe care Microsoft le-ar putea folosi pentru a obține un avantaj. Samsung deja a oprit „predarea” acestor „secrete” comerciale. Asadar, este posibil ca Microsoft sa ramana singurii pe piata care vor mai produce telefoane cu Windows Mobile.

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button