PCȘtiri ITTECH

Samsung vrea să invadeze piața cu SSD-uri de capacitate mare

Dacă singurul lucru care vă oprește să înlocuiți unitatea de stocare primară cu un SSD cu capacitate mare este prețul, stați cu ochii pe produsele noi de la Samsung. Compania a anunțat că a început producția în masa a primului SSD Quad-level Cell (QLC) pe 4 biți de 4 TB pentru consumatori, și a sugerat că dispozitivele cu capacitatea de 1 TB vor fi mai accesibile ca urmare a acestui lucru.

Jaesoo Han, vicepreședinte executiv de vânzări și marketing al departamentului de memorie la Samsung Electronics, a declarat:

Noul SSD SATA Samsung pe 4 biți va anunța o mișcare masivă către SSD-urile de terabytes pentru consumatori. Pe măsură ce extindem gama noastră de produse pe segmentele de consum și enterprise, produsele pe bază de 4 biți cu mai mulți terabytes se vor răspândi rapid pe întreaga piață.

Această „mișcare masivă” pe care Samsung și-o imaginează nu se va întâmpla fără puncte de preț mai mici, deoarece există deja mai multe SSD-uri de 1TB și mai mari pe piață. Beneficiul trecerii la memoria flash QLC NAND pe 4 biți este eficiența în producție.

Samsung nu este singura companie care face trecerea la cipurile QLC pe 4 biți. Cu doar câteva săptămâni în urmă, Toshiba a anunțat dezvoltarea unui prototip cu 96 straturi BiCS flash, versiunea proprietară a companiei echivalentă lui 3D NAND, cu tehnologie de 4 biți pe celulă.

Prin extinderea numărului de biți de la trei la patru, memoria QLC atinge o capacitate mult mai mare. Singura noastră preocupare este performanța. TLC a fost inițial mai lent decât MLC NAND, iar mutarea la QLC crește complexitatea, care la rândul ei ar putea duce la viteze reduse de scriere.

Interesant este faptul că Samsung susține că noul SSD SATA QLC pe 4 biti de 4 TB are același nivel de performanță ca un SSD pe 3 biți, prin utilizarea unui controler SSD pe 3 biți și a tehnologiei TurboWrite. Mai precis, Samsung spune că SSD-ul de 4 TB oferă viteze de citire și scriere de până la 540 MB/s și respectiv 520 MB/s.

Noile SSD-uri pe 4 biți vor fi disponibile în capacități de 1 TB, 2 TB și 4 TB în factorul de format SATA de 2,5 inch, deși Samsung nu a spus exact când sau la ce puncte de preț. Fiecare unitate va avea o garanție de trei ani.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button