TECH

Samsung vine cu un SSD cu 30TB spațiu de stocare!

Samsung va scoate pe piață un SSD care să le stăpânească pe toate celelalte. Modelul PM1643 are nu mai puțin de 30 TB spațiu de stocare, iar producția în masă este deja în curs.

Acum doi ani aflam de lansarea unui SSD de la Samsung de 15TB, însă e timpul pentru un upgrade, cu un SSD care dublează capacitatea de stocare.

Sursă: Samsung

Prin intermediul unui comunicat de presă, Samsung se laudă cu cel mai mare SSD din industrie, în prezent, modelul PM1643. Înarmat cu chipuri 64-layer de câte 512GB, bazate pe tehnologia V-NAND, noul SSD dublează capacitatea de stocare a precedentului SSD de 15,36TB, dar și performanța acestuia. Combinând 32 de flash packages NAND de 1TB fiecare, vom putea astfel să stocăm 5.700 de filme de 5GB full HD pe un singur drive de 2,5 inci.

Cu privire la performanță, aflăm că SSD-ul cu interfață SAS (Serial Attached SCSI) poate citi cu o viteză de 2.100 MB pe secundă și poate scrie cu un răsunător 1.700 MB/s. Comparându-le, vitezele de scriere și de citire sunt de trei ori mai mari decât cele posibile în cazul SSD-urile din seria 850 EVO.

Jaesoo Han, EVP de Marketing în cadrul Samsung, a declarat următoarele:

Cu lansarea noastră a SSD-ului de 30,72TB, dărâmăm încă o dată bariera capacității de stocare pentru întreprinderi și în același timp deschidem noi orizonturi la nivel mondial pentru sistemele cu capacitate ultra mare de stocare.

Cu privire la durata de viață, aflăm că PM1643 poate scrie întreaga sa capacitate pe zi pe durata garanției de 5 ani, ceea ce înseamnă că dacă ar fi să îl umplem zilnic cu 30TB de date, ar reuși, în teorie, să supraviețuiască scrierii a peste 50.000 de TB, numai în acea perioadă.

Nu avem încă un preț pentru noul SSD, însă știm că Samsung a început săptămâna aceasta producția sa în masă.

[Samsung]

 

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button