MORETelefoane

Samsung va trece la baterii solide peste doi ani

După probleme provocate anul trecut de bateria lui Galaxy Note 7, vine și o veste bună pentru cei care speră ca astfel de incidente să nu se mai repete vreodată. Samsung ar putea trece peste doi ani la un nou tip de baterie, ce nu folosește substanțe lichide, ci electroliți solizi.

Un reprezentant al SDI, divizia a Samsung ce se ocupă cu dezvoltarea de baterii, susține că tehnologia folosită pentru bateriile solide ar fi suficient de matură pentru utilizare în telefoane mobile peste unul sau doi ani de zile. Decizia de a le implementa va rămâne la Samsung Electronics, dar cel puțin bateriile vor fi disponibile. Nu numai asta, dar conform declarației sale, LG este cam la același stadiu în dezvoltarea propriei variante a tipului acesta de baterie.

Avantajul principal pe care îl are o baterie cu electroliți solizi este riscul mult mai mic de-a lua foc și o rezistență mult mare. În funcție de elementele efective folosite pentru realizarea acestor electroliți, o baterie de acest tip ar putea avea temperaturi de operațiuni extreme, timpi de încărcare foarte mici și chiar capacități sporite.

Cine știe, poate Samsung Galaxy S11 va fi primul telefon pe care îl poți lovi fără teamă cu un târnăcop, fără teama că va exploda. De ce ai vrea să îl lovești cu un târnăcop nu îmi este clar, dar ai putea.

[XDA-Developers]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button