TECHTech&IT

Samsung va reduce producția de ecrane LCD

Cerere mică, ofertă mare

Aveți cumva impresia că prețul pentru dispozitive cu ecrane este cam mic în ultima vreme? Probabil nu, dar este posibil să îl vedeți cum crește în viitorul apropiat, din cauza unei decizii pe care Samsung o va lua în curând.

Compania se află în acest moment într-o stare de incertitudine, referitor la ce va face cu una dintre cele două fabrici de ecrane LCD pe care le deține în Coreea de Sud. Se află în situația în care producția sa nu prea mai are rostul să continue în starea sa actuală, deoarece există prea multă ofertă pe piață. Ecrane LCD sunt la fiecare pas, prețurile pentru acestea sunt din ce în ce mai mici, iar profitul în scădere.

Samsung speră ca încetarea producției să ajute la stabilizarea situației, dar deocamdată încă nu s-a ajuns la o decizie clară. Dacă va decide să înceteze producția la fabrica cu pricina, vă puteți aștepta să vedeți o creștere în preț a produselor ce se folosesc de ecrane produse de către Samsung.

Iar în cazul în care vă întrebați ce ar putea face compania cu fabrica de LCD-uri, merită menționat că LG a început deja retehnologizarea pentru ecrane OLED. Samsung probabil nu va face tocmai asta, dar n-ar strica dacă ar expanda producția tehnologiei MicroLED pentru a mai mări disponibilitatea acestora.

[Andantech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button