MORE

Samsung va produce procesoare pentru AMD

Procesoarele grafice si x86 pe care urmeaza sa le lanseze AMD anul viitor au trecut de faza de proiectare si se indreapta catre fazele de testare si de transformare in produse finite. Asta va dura cateva luni bune, dar macar e bine de stiut ca nu vor fi multe probleme cu productia lor, pentru ca Samsung a intrat in ecuatie.

Conform unui nou zvon care circula prin industrie, pe langa productia de procesoare la fosta sa uzina, GlobalFoundries, AMD a contractat si Samsung pentru a realiza chip-uri de 14 nanometri. Asta va insemna ca in cazul in care cererea este foarte mare, nu vor fi probleme cu aprovizionarea de procesoare, fie grafice fie Zen.

Pentru a pune lucrurile in perspectiva, procesoarele FX curente sunt realizate folosind metoda de 32 nanometri, iar placile video AMD curente, chiar si FuryX, sunt facute pe 28 nanometri. O scadere la 14 nanometri va fi exceptionala pentru sporirea eficientei.

Mai mult de atat, avand AMD drept client va permite fabricilor Samsung sa acumuleze suficiente fonduri incat sa ajute la dezvoltarea tehnologiei de 10 nanometri cu FinFET pana la finalul anului viitor. Asta ar putea insemna ca editia din 2017 a procesoarelor Zen va fi si mai eficienta ca cea din 2016.

[PCPer]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button
Close
Close