PCȘtiri ITTECH

Samsung va produce plăci video pentru Nvidia

Seria GeForce RTX 2000 Super doar ce a sosit, dar deja ne uităm în viitor către generația următoare de plăci video de la Nvidia. Cele care chiar vor fi construite pe un nou proces de fabricație, ceea ce poate că va duce la ceva mai multă putere fără un salt de preț arzător la buzunare, sau măcar cu un consum mai mic de energie.

Generația cea nouă va fi construită pe procesul de fabricație de 7 nanometri cu raze ultra-violete extreme, de către Samsung. Saltul la EUV va aduce un spor de precizie pentru imprimarea efectivă a tranzistorilor, față de metoda mai tradițională de imprimare folosită în acest moment de rivalul său principal, TSMC. Zvonul că Nvidia va colabora cu Samsung la acest capitol a tot persistat de câteva luni, iar acum a fost confirmat chiar de către conducerea din Coreea de Sud a companiei.

Nu ar trebui să vă așteptați să vedeți noua generație, Ampere, pe piață mai devreme de anul 2020. Dar când va sosi, mulțumită procesului de fabricație mai bun, ar trebui să vedeți îmbunătățiri ceva mai substanțiale față de ce s-a întâmplat cu prima ediție a seriei RTX, cea care a cam fost retrasă de pe piață, în cea mai mare parte, cu revizia Super.

[Hexus]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button