PCTECHTech&IT

Samsung va produce mai multă memorie in 2019

În această zi de vară, când mai bine de jumătate de an a trecut iar în diminețile de august ce vor să vină simți mirosul toamnei, prețul pentru DDR4 continuă să fie de vreo două ori mai mare decât ar trebui să fie. Iar asta nu se va schimba prea curând, dar măcar prețul pentru NAND ar putea scădea de anul viitor.

Conform veștilor care circulă acum prin industrie, Samsung va investi 2.6 miliarde de dolari pentru a mări capacitatea sa de producție pentru memorie NAND flash, folosită la SSD-uri și pentru cam orice înseamnă telefon mobil/tabletă. Această sumă vine peste ceea ce compania deja avea în plan să investească pe acest segment, suma totală ajungând până la 9 miliarde de dolari. Banii vor fi folosiți la extinderea capacității de producție de la uzinele localizate în Xi’an, China și Pyeongtaek, Coreea de Sud.

Capacitatea de producție mai mare pentru NAND va însemna că prețul său nu va crește la fel ca la DDR4, urmând să fie suficientă producție pentru acoperirea cererii. Cine știe, poate asta chiar va duce la prețuri mai mici, și vă veți putea permite mai ușor acel 970 Evo.

Va însemna asta și o scădere a prețului pentru DDR4? Direct, nu. Însă în trecut Samsung a convertit câteva linii de producție de RAM către NAND pentru a face față cererii, iar cu această ocazie poate vor reveni la produs memorie volatilă. În trecut compania a promis investiții și pe acest segment, așa că rezultatele le vom vedea tot prin 2019.

[Overclock 3D]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button