MORE

Samsung va prezenta un ecran OLED care poate fi întins

Display Week este un eveniment anual la care producătorii de ecrane se adună pentru a-și prezenta cele mai noi tehnologii, iar săptămâna aceasta ar trebui să vedem ceva foarte interesant de la Samsung.

Compania urmează să prezinte un nou tip de ecran de tipul OLED (din sub-categoria AMOLED), care are proprietăți de flexibilitate superioare generațiilor trecute. Ecranul de 9.1 inch nu doar că poate fi rulat și îndoit după bunul plac, dar poate fi întins până la 12 milimetri. Acest ecran poate fi supus acestui fel de transformări elastice fără să piardă prea mult din detaliu.

Samsung vede numeroase aplicații pentru acest gen de ecran pe sectorul de Internet of Things și-a aplicațiilor care se folosesc de AI, ca diversele sisteme de automatizare a casei de la Amazon și alte astfel de companii. Tehnologia este încă prea primitivă pentru a putea fi folosită pentru lucruri mai serioase, așa că pe moment tot veți strica un televizor dacă aruncați cu un controller în el. Dar pe viitor, cine știe, s-ar putea să îl puteți folosi pe post de trambulină, dacă Samsung reușește să dezvolte mai departe acest tip de ecran OLED flexibil.

Mai multe detalii despre acest tip de ecran vor fi dezvăluite în curând, posibil chiar în această noapte, din moment ce Display Week se petrece în Los Angeles. Așa că veți afla mâine dimineață mai multe informații, în cazul în care vor fi anunțate.

[GSM Arena] 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button