Tech&ITHiFi-TVTECH

Samsung va opri producția de LCD-uri în Coreea de Sud

Dar momentan va continua în China

Samsung Display este unul dintre cei mai mari producători de panouri LCD din lume. Nu la fel de mare ca LG, dar produsele sale tot ajung într-un număr foarte mare de produse. Dar nu tocmai chiar atât de multe, compania ajungând la concluzia că nu există suficientă cerere pe piață pentru panourile sale LCD.

Ca urmare, Samsung anunță că va închide cele două fabrici de panouri LCD pe care le are în Coreea de Sud. Asta se va întâmpla abia la sfârșitul anului, toate comenzile pentru 2020 urmând să fie onorate în totalitate.

Și ce se va întâmpla cu acele uzine? Compania și-a anunțat intenția de a trece la de panouri QLED, un proces ce va dura cam cinci ani de zile și va necesita cel puțin 10 miliarde de dolari. Samsung încă mai are alte două fabrici de LCD-uri în China, a căror soartă încă nu a fost decisă. Va rămâne de văzut cum va evolua cererea de pe piață pe parcursul următorilor ani.

Ce va însemna asta pentru noi? Posibil ca dispozitivele ce se folosesc de ecrane LCD să mai crească în preț de anul viitor, puțin (puțin mai mult din cauza diverșilor alți factori ce afectează piața), iar ca cele ce folosesc QLED să scadă în preț peste vreo 6 ani.

[Reuters]

 

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button