PC

Samsung va mări producția de DRAM

Dacă plănuiți un upgrade de sistem în ultima vreme, probabil ați sesizat că prețurile pentru RAM sunt acum ridicole. De anul trecut și până acum prețul pentru RAM s-a dublat, și asta nu din cauza maniei de Black Friday, ci a unor probleme generale din industrie.

Există însă o lumină la orizont, Samsung anunțând că va extinde producția de DRAM, ceea ce va ajuta la stabilizarea prețului și poate chiar reducerea sa. Creșterea volumului producției de memorie va începe din primul sfert al anului viitor, dar n-ar trebui să vă așteptați să vedeți de îndată o scădere a prețului. Dimpotrivă, veți vedea o creștere a sa pentru câteva luni bune.

Memoria adițională vine de la o linie de producție din Hwasung, care deocamdată se ocupă cu NAND. Conversia va avea loc pe parcursul lunii viitoare. Apoi Samsung va extinde producție de DRAM la o fabrică din Pyeongtaek, dar asta abia spre finalul anului viitor. Între timp, va și reduce producția de DRAM la o altă linie din Hwasung, care va face tranziția la senzori de imagine. Prețurile pentru RAM vor scădea abia din 2019. Asta nu doar pentru că Samsung, SK Hynix și Micron vor mări producția proprie, ci pentru că un număr de companii din China și-au anunțat intenția de-a intra pe acest sector din 2018. Iar când vine vorba de volum de producție, China tinde să aibă foarte multă experiență cu acoperirea cererii.

Nu spun că ce vedem acum este o sugrumare intenționată a pieței pentru a stoarce profitul maxim posibil, orchestrată de un grup de companii prea comode una cu alta, multe din Coreea de Sud, ocazional cu directori arestați, care se tem că petrecerea se va termina din momentul în care își va face apariția competiție adevărată în acest sector… nu cred că trebuie.

[ET News]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button