HiFi-TVRSS PaginaDeMediaTECH

Samsung va lansa un televizor 4K 110″ cu display next-gen MicroLED

Dupa ce a cochetat cu un model de televizor modular desprins din cele mai pretentioase SF-uri, Samsung decide sa aplice tehnologia display-urilor MicroLED si pe televizoarele ceva mai traditionale.

Noul model de 110 inci si rezolutie 4K va beneficia si el de avantajele next-gen aduse de MicroLED, fiind disponibil in primul trimestru al anului 2021. Samsung nu a specificat pretul, dar probabil ca o sa fie destul de piperat, caci tehnologia folosita vorbeste de la sine.

Televizorul in cauza este aproape bezel-less, marginile fiind ca si inexistente, avand un screen-to-body ratio de 99.99%. Chiar si asa, Samsung au facut pe dracu-n patru si au instalat si un Majestic Sound System care emite sunetele in format 5.1, fara ajutorul vreunui speaker extern.

Imagini redate la calitate superioara

Potrivit celor de la Samsung, tehnologia MicroLED prezenta pe noul televizor elimina filtrele de culoare si iluminarea folosite in randul display-urilor obisnuite. In schimb, aceasta este self-illuminating, in sensul ca produce lumini si culori din propriile structuri de pixeli. Astfel, se ofera un gamut Adobe RGB si DCI de 100%, care pot reda cu acuratete maxima fotografiile realizate de aparatele DSLR high-end.

MicroLED ofera avantajele display-urilor OLED, insa nu se uzeaza asa mult in timp. Samsung mentioneaza ca televizorul 110″ are o durata de viata de 100 de mii de ore. Pe de alta parte, inca nu se stie daca modelul va fi echipat cu trasaturile standard ale televizoarelor modere ( gaming la 120Hz pe rezolutie 4K). Cert este ca utilizatorii for putea activa functia Multi View pentru a reda pana la patru surse diferite de continut, chiar si din intrari HDMI diferite.

Samsung TV

Chiar daca pretul este mai mult ca sigur usturator, Samsung ar putea oferi niste alternative destul de performante anul viitor. Compania ar putea anunta in ianuarie o noua linie de TV-uri conventionale 8K si 4K QLED.

Noul televizor este, intr-adevar, un gadget next-gen cu potential, dar trebuie sa admit faptul ca nu acesta, ci modularul The Wall mi-a castigat admiratia. Cel din urma este de o frumusete aparte (la un pret pe masura, din pacate, chiar exclusivist, as putea spune), in stil „canvas”, care se potriveste de minute oricarui interior care pare a fi copilul bastard al uniunii dintre arhitectura brutalista si decorul minimalist.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button